This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A köztévé kihagyta az eurovíziós híradóriportból Conchita Wurstot

Csak semmi buzulás! Elhallgatási Európa-rekordot ért el a magyar köztévé, amikor az eurovíziós fesztiválról szóló anyagban nem hangzott el a verseny győztesének neve. De lehet, hogy világrekord.

Advertisement

A hétfő esti közszolgálati Duna/M1-Híradó igazán nagyonalú terjedelemben, 3 perc 20 másodperces blokkban számolt be a hétvégén zárult dalfesztivál utórezgéseiról. Ez praktikusan a magyar induló, az ötödik helyezett Kállay-Saunders András hazaérkezését jelentette. A magyar köztévében eszerint nem vették észre, hogy az osztrák transzvesztita győzelme, pontosabban az arra adott dühödt, illetve lelkes reakciók vezető sztorit jelentenek mindenütt az európai médiában.

De a mi Híradónk annyira karakán volt, hogy a hosszú híradóblokkban nemhogy nem tárgyalták részletesen az ügyet, de konkrétan ki sem ejtették a ki verseny nyertesének nevét, miközben egy rakás adat elhangzott magáról a fesztiválról. És miközben a közmédiacég megbízott vezérigazgatójának, Szabó László Zsoltnak a szerencsétlen motyogását hosszan idézték.

Advertisement

Na, ez a bravúr, nem a finggal furulyázás! Képzeljünk el egy terjedelmes beszámolót a magyar csapat hazaérkezéséről a bravúros ötödik helyezést hozó foci vb-döntő után, amiben nem említik meg, ki nyerte a vébét.

(via zeroz3ro)

Share This Story

Get our newsletter