This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

"A közélet elkezdte megenni az agyam" - interjú Kiss Ádámmal, a We Love Balaton felelős szerkesztőjével

Illustration for article titled A közélet elkezdte megenni az agyam - interjú Kiss Ádámmal, a We Love Balaton felelős szerkesztőjével

Február közepén jelentették be a Balaton Sound szervezői, hogy a Magyar Turizmus Zrt. segítségével egy olyan oldalt kezdtek el grundolni, amivel vonzóvá fogják tenni a Balatont a magyar és külföldi turisták számára. Az addig a HVG-nál dolgozó Kiss Ádám pedig március végén jelentette be, hogy ő lesz a We Love Balaton nevű oldal felelős szerkesztője, úgyhogy rákérdeztem nála pár dologra.

Advertisement

Milyen lesz az ugrás a közéletiségből a minőségi tartalomszolgáltatásba?

Úgy képzelem, mint amikor gyerekkorunkban az öcsémmel átúsztunk Zamárdiban a móló hídja alatt, és éreztük magunkon a nyálkás hínárokat, aztán kiértünk a nyílt vízre és akkor tök jó lett. Én szerettem a HVG-t, pláne a kollégáimat, akikkel az elmúltnyolcévben együtt toltam a kontentot, de a közélet elkezdte megenni az agyam. A We Love Balaton meg abszolút testhez álló lehetőség volt, mert elég erős a Balaton-kattanásom. Csak azt nem tudom, hova fogok menni nyaralni ezután.

Advertisement

Mennyire fogják befolyásolni a tulajdonosok a kontentet? A Balaton Soundnak nem lesz túl nagy súlya?

A közös tulajdonosi kör ellenére a We Love Balaton nem a Balaton Sound programfüzete lesz. A tulajdonosok pedig épp azt szeretnék, hogy minél több minőségi helyet, programot és egyéb szórakozási lehetőséget mutassunk be. Szóval nem csak David Guetta kedvenc hekksütőiről fogunk írni. A Nagy Terv az, hogy a Balatonról ne a zimmer frei, meg a többi szomorú posztkomcsi klisé jusson az emberek eszébe, meg ne az, hogy az valami távoli cél, ahova több hetes előkészület után kell elutazni. Hanem az, hogy egy frankó hely, ahol csomó jó étterem, pincészet, kilátó meg strand van, és a longboardozástól a golfozáson át a naplementében sánánáná-gitározásig ezerféle dolgot lehet csinálni. És még csak nagyon messze sem kell menni hozzá.

Advertisement
Illustration for article titled A közélet elkezdte megenni az agyam - interjú Kiss Ádámmal, a We Love Balaton felelős szerkesztőjével

Mennyire fogtok részletekbe menni? Ha Szárszón lesz a Nemzetközi Tojásfesztivál, arra ti mentek tudósítani?

Advertisement

Azt szeretnénk, hogy ha az olvasók elolvassák a cikkeinket, akkor beinduljon a nyálelválasztásuk, és a guide-unkból kinézzenek maguknak valami frankó programot, szállást, vagy bortúrát, aztán menjenek. Ehhez részletekbe menőnek, meg élményszerűnek kell lenni, de minden zsákbafutó-lepényevő derbire nem fogunk tudni eljutni, és nem is akarunk. Inkább az érdekesebb, minőségibb programokat és helyeket akarjuk végigenni-inni, aztán jól megírni.

Mekkora lesz a stáb?

Most az elején pár fő, plusz a We Love Budapesttel közös arcok, plusz egyelőre belőhetetlen számú külsős. Aztán ha beindul a bolt, és elkezdenek özönleni a tömegek a Balatonhoz, akkor nyilván bővülünk majd, lesz székház, üdülő, szakszervezet, meg minden, ami kell.

Advertisement

Balaton közelében lesz a szerkesztőség?

A szerkesztőség itt van Budapesten, de alapvetően helyből akarjuk megírni a tutit.

Advertisement

Csak a szezonban fogtok működni, vagy télen is?

Mivel az kifejezett cél, hogy a szezonon kívüli Balatonról is írjunk, ezért télen is lesz We Love Balaton, csak legfeljebb strandtesztek nem lesznek.

Advertisement

Mikor fog indulni az oldal?

A tervek szerint május közepén-végén indul, és nyár elejére éri el az üzemi hőmérsékletet. De a közösségi médiában már korábban is elkezdjük hinteni a remek felvezető kontentot.

Advertisement

Szerinted volt köze a Nyaraló blognak, hogy téged válaszottak?

A Nyaraló blog egyfajta mérföldkő a magyar mikroblogolás történetében, ezért feltételezem, hogy igen. Reményeim szerint egy Pimp My Nyaraló cikksorozattal is megörvendeztethetem majd az olvasókat, ahol végre gyakorlatban is foglalkozhatunk a zárlatbiztos lampionsor-fűzés és a xyladecor helyes használatának rejtelmeivel.

Advertisement

Igaz-e, hogy politikailag radíroztak ki a HVG-től?

Lol. Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.

Share This Story

Get our newsletter