Illustration for article titled A kormánypártiak fogyjanak le, az ellenzék pedig hízzék meg!

Ilyen, és talán még ennél is cifrább mondatok szerepelnek a hónap (vagy az év?) interjújában, amit Alekosszal készített a Közízlés blog. A valóságshowhős telepatikus módon szokott gondolni Pintér Sándorra, a Való Világban gyakran Gyurcsánynak képzelte magát, és szerinte a kormánypárti politikusok rendre meghíznak.

Advertisement

Alekosz stílusügyben adott tanácsot a magyar politikusoknak, például rögtön az öltözködésükkel kapcsolatban is felvetett egy-két problémát.

Kicsit túl európainak látom őket. Néha néha azért bele kellene vinni egy kis Nemzetet is a kinézetbe.

Advertisement

Ezek után gyorsan rászállt Morvai Krisztinára, aki egyébként nem kormánypári, hanem jobbikos politikus.

No azért Morvai Krisztina kalocsai mintás ruhái szépek ugyan, de szerintem az már túl van tolva. És visszautalva arra, hogy a politikusok öltözködését nagyban befolyásolja az, hogy éppen kormányon vannak-e, vagy pedig sem, úgy értem, hogy érdekes mód, a kormányon lévő politikusok rendre meghíznak. Lásd: Morvai Krisztina.

Advertisement

A Mester ezek után egy roppant egyszerű tanácsot is adott a magyar politikai élet teljes minden tagjának.

A kormánypártiak fogyjanak le, az ellenzék pedig hízzék meg!

És persze az is kiderül, hogy ki az etalon.

Véleményem szerint Pintér Sándor a legstílusosabb! Személy szerint nekem ő az első számú! Mind emberileg, mind politikai módszereit tekintve, mind kommunikációja, őt hozza nekem a legközelebb magamhoz. Tetszett, ahogyan Kazimir Annamária újságírót kezelte. Stílusból Jeles!

És mindig eredeti bőrtalpú cipőt viselnék! Ugyan is megfigyeltem, hogyan és milyen finom eleganciával ropog a bőr akkor, amikor mondjuk Pintér Sándor végigsétál a Parlament egyik vörös szőnyegén! Szinte érezni a hasított bőr felejthetetlen illatát! Csak bőrtalpú cipő!

Advertisement

A koedukált politikai élet viszont hiba.

Véleményem szerint nőknek nem lenne szabad politizálni. Pontosabban lehet, de akkor meg férfiak ne legyenek ott. A házasság szép dolog, de ne az emberek bőrén, szemük láttára éljenek házas életet a nők és a férfiak a Parlamentben. Mert ha egy férfi és egy nő egy légtérben van, abból csak a baj van.

Advertisement

Alekosz Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban is felidéz egy anekdotát, amelynek egyértelműen az alábbi a legerősebb mondata. Sőt, nem is emlékszem, hogy valaha olvastam-e ilyen erős mondatot a volt miniszterelnökről.

Egyszerűen meghozza az étvágyamat Gyurcsány Ferenc látványa!

És az is kiderül, hogy Alekoszt igazából négy magyar politikus is erősen inspirálja.

A Való Világban gyakorta képzeltem magam Gyurcsány Ferencnek, egy egy vita alkalmából való érvelésem közepette.

Amikor vidéken vagyok, mondjuk egy disznótoron, akkor pedig Orbán Viktor vagyok belül.

Boross Pétert akkor szoktam érezni, amikor valaki nagyon Tisztelettudó velem szemben, és az által kihozza belőlem is a magasabb fokú kulturált kommunikációt.

Pintér Sándorra pedig amolyan telepatikus módon szoktam gondolni egy egy konfliktus kapcsán, amikor is kezelni kell a problémát.

Advertisement

A teljes interjút itt tudjátok elolvasni, komolyan mondom, érdemes, nekem teljesen feldobta a napom!

Kép: Zero

Share This Story

Get our newsletter