Itt a korm√°nyzati reakci√≥ Simicska Lajos tr√°g√°rkod√°s√°ra: Gir√≥-Sz√°sz Andr√°s √°llamtitk√°r megd√∂bbent, amikor hallotta, majd azonnal r√°j√∂tt, hogy Simicska tiszta Gyurcs√°ny. √Čs mintha sose lett volna tegnap meg tegnapelŇĎtt, hivatalosan is √ļjra visszat√©rt a komcsiz√°s.

Az ATV Szabad szenmmel c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban leadtak egy m√©g p√©nteken, Orb√°n Viktor √©v√©rt√©kelŇĎje ut√°n felvett besz√©lget√©st Gir√≥-Sz√°sz Andr√°s korm√°nyzati kommunik√°ci√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°rral. A ritu√°lis GFG-rugdos√°ssal indul√≥ besz√©lget√©sbŇĎl kider√ľlt, hogy mit fŇĎz√∂tt ki az orsz√°got ir√°ny√≠t√≥ agytr√∂szt a k√∂vetkezŇĎ idŇĎszakra. A vadonat√ļj, a politikai kommunik√°ci√≥t √ļj mederbe terelŇĎ ir√°ny a komcsiz√°s, a csodafegyver pedig a mindenki √°ltal ismert t√©nyek egyszerŇĪ letagad√°sa, amit minden esetben ritu√°lis √ļjrakomcsiz√°snak kell k√∂vetnie. .

Megd√∂bbenve hallotta Simicska Lajos szavait Gir√≥ Sz√°sz "Belv√°rosi Sz√°lloda" Andr√°s azon a furcsa napon ‚Äď mes√©lte M√©sz√°ros Ant√≥ni√°nak. ElŇĎbb felfogni sem tudta az eg√©szet, de:

Azt√°n r√°j√∂ttem, hogy hallottam m√°r ehhez hasonl√≥ szavakat, Gyurcs√°ny FerenctŇĎl, j√≥ p√°r √©vvel ezelŇĎtt.

Advertisement

Ennyi volt, v√©gk√©pp leleplezŇĎd√∂tt a H√°tt√©rhatalom egyik √ľgyn√∂ke, akinek a ragad√≥s kott√°j√°b√≥l ezek szerint a korm√°nyzat eddigi legfontosabb szponzora is j√°tszott.

De √©n egybŇĎl le is lepleztem Hilton-Sz√°sz Andr√°st. A politol√≥gusb√≥l lett fŇĎport√°s-√°llamtitk√°r bizony√°ra ennek a m√©mnek az alapj√°n leplezte le a f√©lelmetes, Janus-arc√ļ Gyurcsicsk√°t:

Advertisement

Ki mer szólni neki az államtitkárságon?

Tartalmilag emellett annyi volt √©rdekes, hogy a hotelkommunik√°tor milyen pontosan t√ľkr√∂zte vissza az Orb√°n √°ltal az √©v√©rt√©kelŇĎn megmutatott helyes fideszes viselked√©st: b√°rmilyen kellemetlen t√©ny mer√ľlt f√∂l, egyszerŇĪen letagadta, hogy l√©tezik. √ćgy der√ľlt ki p√©ld√°ul, hogy:

Netad√≥r√≥l soha sz√≥ sem volt. (‚Ķ) Sz√≥ nem volt az internet megad√≥ztat√°s√°nak elk√©pzel√©s√©rŇĎl.

Advertisement

Hanem? Hát az egész

az ellenz√©k erŇĎs cs√ļsztat√°sa volt.

Vedd √©szre a humort, hogy pont abban az √ľgyben t√©rt vissza Hilton-Sz√°sz az ellenz√©kez√©shez, ami v√©gk√©pp √©s l√°tv√°nyosan megmutatta az ellenz√©k tehetetlens√©g√©t, hiszen az eg√©sz netad√≥-ellenes tiltakoz√°st √©pp az ellenz√©ket szinte a Fideszhez hasonl√≥an elutas√≠t√≥ civilek szervezt√©k.

Advertisement

Az is kider√ľlt, hogy nincs korrupci√≥, mert a rendŇĎrs√©g √©s az √ľgy√©szs√©g nem √°ll elŇĎ korrupci√≥s v√°dakkal. Korrupci√≥s hangulat a sajt√≥ miatt van.

√Čn el is mentem lopni!

(Az illusztr√°ci√≥ Boros koll√©ga mŇĪve, de a c√≠m√©t m√©g √©n sem merem el√°rulni. Ha vizu√°lisan megihletett a Gyurcsicska, kommenteld be ide alulra, milyennek k√©pzeled el arcra!)