This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A kormány válasza a gecizésre: leleplezték Gyurcsicskát

Itt a kormányzati reakció Simicska Lajos trágárkodására: Giró-Szász András államtitkár megdöbbent, amikor hallotta, majd azonnal rájött, hogy Simicska tiszta Gyurcsány. És mintha sose lett volna tegnap meg tegnapelőtt, hivatalosan is újra visszatért a komcsizás.

Advertisement

Az ATV Szabad szenmmel című műsorában leadtak egy még pénteken, Orbán Viktor évértékelője után felvett beszélgetést Giró-Szász András kormányzati kommunikáciért felelős államtitkárral. A rituális GFG-rugdosással induló beszélgetésből kiderült, hogy mit főzött ki az országot irányító agytröszt a következő időszakra. A vadonatúj, a politikai kommunikációt új mederbe terelő irány a komcsizás, a csodafegyver pedig a mindenki által ismert tények egyszerű letagadása, amit minden esetben rituális újrakomcsizásnak kell követnie. .

Advertisement

Megdöbbenve hallotta Simicska Lajos szavait Giró Szász "Belvárosi Szálloda" András azon a furcsa napon – mesélte Mészáros Antóniának. Előbb felfogni sem tudta az egészet, de:

Aztán rájöttem, hogy hallottam már ehhez hasonló szavakat, Gyurcsány Ferenctől, jó pár évvel ezelőtt.

Advertisement

Ennyi volt, végképp lelepleződött a Háttérhatalom egyik ügynöke, akinek a ragadós kottájából ezek szerint a kormányzat eddigi legfontosabb szponzora is játszott.

De én egyből le is lepleztem Hilton-Szász Andrást. A politológusból lett főportás-államtitkár bizonyára ennek a mémnek az alapján leplezte le a félelmetes, Janus-arcú Gyurcsicskát:

Illustration for article titled A kormány válasza a gecizésre: leleplezték Gyurcsicskát
Advertisement

Ki mer szólni neki az államtitkárságon?

Tartalmilag emellett annyi volt érdekes, hogy a hotelkommunikátor milyen pontosan tükrözte vissza az Orbán által az évértékelőn megmutatott helyes fideszes viselkedést: bármilyen kellemetlen tény merült föl, egyszerűen letagadta, hogy létezik. Így derült ki például, hogy:

Netadóról soha szó sem volt. (…) Szó nem volt az internet megadóztatásának elképzeléséről.

Advertisement

Hanem? Hát az egész

az ellenzék erős csúsztatása volt.

Vedd észre a humort, hogy pont abban az ügyben tért vissza Hilton-Szász az ellenzékezéshez, ami végképp és látványosan megmutatta az ellenzék tehetetlenségét, hiszen az egész netadó-ellenes tiltakozást épp az ellenzéket szinte a Fideszhez hasonlóan elutasító civilek szervezték.

Advertisement

Az is kiderült, hogy nincs korrupció, mert a rendőrség és az ügyészség nem áll elő korrupciós vádakkal. Korrupciós hangulat a sajtó miatt van.

Én el is mentem lopni!

(Az illusztráció Boros kolléga műve, de a címét még én sem merem elárulni. Ha vizuálisan megihletett a Gyurcsicska, kommenteld be ide alulra, milyennek képzeled el arcra!)

Share This Story

Get our newsletter