Illustration for article titled A kormány tartsa távol az azbesztet Várpalotától!

Itt az ideje feléleszteni a nap közleménye rovatot a Cinken. Friss, ropogós és túlzás nélkül tökéletes irodalmi művet kaptunk az imént. Ellenzéki párttól jött nyilván – de melyiktől?

A kormány tartsa távol az azbesztet Várpalotától!

A várpalotai közgyűlés tegnap elfogadta azt a határozatot, amely szerint Várpalota nem akar azbesztet tárolni. A most zajló kormányülés nagy kérdése, hogy a kormány eláll-e a veszélyes hulladék inotai hulladéktárolóba történő szállításától.

A Várpalotára szállított azbeszt korábban már 28 embert betegített meg és 14 ember halálát okozta Lőrinci és Zagyvaszántó térségében. Életeket vett el és családokat tett tönkre az az azbeszt, amelynek a Várpalotára szállítását a helyi fideszes városvezetés tette lehetővé, hiszen korábban veszélyes hulladék tárolására is engedélyt adott az inotai hulladéktárolónak.

A várpalotaiakat eddig senki nem kérdezte meg, hogy szeretnének-e halálos betegséget okozó veszélyes hulladékot a szomszédjukba. A kormány önkényesen, a helyiek megkérdezése nélkül pecsételi meg települések sorsát.

A (...) lakossági fórumot is szervezett, ahol a várpalotaiak egyértelművé tették: nem akarnak azbesztet látni az otthonuk közelében. A (...) felszólítja a kormányt, hogy álljon el az azbeszt Várpalotára szállításától, mert arra nem kapott engedélyt a várpalotaiaktól! A (...) szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországon nem fordulhatna elő, hogy a kormány önkényesen, a polgárok megkérdezése nélkül hozzon fontos döntéseket.

Advertisement
Advertisement

Share This Story

Get our newsletter