This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A kormány Hitlert és Pol-Potot is felköszöntené az országuk születésnapján

Illustration for article titled ​A kormány Hitlert és Pol-Potot is felköszöntené az országuk születésnapján

A világ legkínosabb magyarázkodását adták elő arról, hogy a világon miért voltunk az 5 ország között, amelyik köszöntötte a terrorista, vallási fanatikus iráni rezsimet. Mert ezt követeli az udvarisasság, mondja az Udvariasság és Finom Etikett Kormánya!

Advertisement

Cinizmusban és az olvasók ostobának nézésében csúcsot állított fel a Miniszterelnöki Sajtóiroda, illetve a Köztársasági Elnöki Hivatal. Megmagyarázták ugyanis, hogy a fejlett és fejletlen világban egyedülálló módon Magyarország három fő közjogi méltósága és külügyminisztere miért köszöntötte benyalós üdvözletben az iráni iszlám forradalom évfordulóját.

"Az államközi kapcsolatokban elemi udvariassági szabály megemlékezni egy ország, jelen esetben a köztársasági Irán megalapításáról" - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Advertisement

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajtóigazgatósága közleményében azt írta: a diplomáciai udvariasság - immár évszázados - hagyományai szerint nemzeti ünnepük alkalmából azoknak az országoknak a népét, amelyekkel diplomáciai kapcsolatban állunk, az adott ország vezetőihez intézett táviratban vagy levélben köszöntjük.

Hogy tényleg kimaxolják a dolgot, a KEH a "ha köcsög is vagyok, más is az" jegyében a közleményéhez csatolta Sólyom László volt köztársasági elnök 2010-es hasonló táviratát.

Advertisement

Szóval udvariassági szabály. Igen. Ha úgy alakul a törtánelem, akkor minden elemien udvarias kultúrországnak kötelessége lenne köszönteni a Harmadik Birodalom születésnapját, megölelni Pol Potot a vörös khmerek hatalomra jutásának ünnepén és évszázados hagyomány szerint gratulálni az emberevő Bokassa császárnak. De ne gyerekeskedjünk, és ne fantáziáljunk halott emberekről és nem létező birodalmakról, amikor komoly nemzetközi diplomáciáról van szó! Havasi Bertalan és a KEH nyilván csak azért fogalmaztak így, mert nem tudtak rendesen odafigyelni, hiszen gőzerővel fogalmazzák már a gratuláló táviratot szeptember 9-ére, Észak-Korea függetlenségi ünnepére Kim Dzsongunnak.

Share This Story

Get our newsletter