Illustration for article titled A koraszülöttek kikérték maguknak Gyárfásék koraszülöttezését

Ütős közleményben csaptak vissza, amiért az úszók “Bol-Dog kimúlt. Koraszülött volt” szöveggel kommentálták, hogy az általános tiltakozás miatt elbukott a vébéjük tervezett kabalafigurája.

Advertisement
Illustration for article titled A koraszülöttek kikérték maguknak Gyárfásék koraszülöttezését

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület nem olyan éretlen, mint én, aki csak röhögtem azon, hogy miután visszavonták a kabalaállatnak szánt halálszemű pulit, az úszók a fenti, morbid köcsögséggel jelezték, hogy gyorsan reagálnak az eseményekre. Pedig jómagam is koraszülöttel élek igen szoros szerelmi kapcsolatban, és mindkét gyermekem félig koraszülött származású.

Advertisement

A KKE azonban nem olyan, mint én, minden érintett nagy szerencséjére, így ők nem gondolják azt, hogy az élet egy nagy Kretén magazin, hanem komolyan reagáltak, ezzel:

Nyílt levél a Magyar Úszószövetséghez

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület tiltakozását fejezi ki a Magyar Úszószövetség 2015. augusztus 12-én megjelent közleménye ellen.

Az Úszószövetség a 2017-es „Vizes VB” kabalájának lecserélésével kapcsolatban a következőt tette közzé FB oldalán: „BOL-DOG KIMÚLT. KORASZÜLÖTT VOLT.”

A KORE nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető, nagyjából minden 10. újszülött koraszülött.

A koraszülés traumatikus élethelyzet, amely súlyosan megviseli az érintett családokat, következményeit gyakran élethossziglan viselik, ugyanakkor a társadalomban rengeteg negatív sztereotípia él ezzel kapcsolatban.

Álláspontunk szerint a koraszülöttség ilyen kontextusban való említése a téma súlyához képest méltatlan és ízléstelen.

Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület

Amire az úszók azzal reagáltak, hogy:

Mélyen tisztelt Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület!

Elnézést kérünk, a legcsekélyebb szándékunk sem volt a koraszülötteket megbántani. Arra utaltunk, hogy 2021 helyett 2017-ben lesz a vb, azaz ideje korán kellett a kellékeket, igy a pulit, Bol-Dogot biztosítanunk.

Felelősségteljes munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Tisztelettel:

Magyar Úszó Szövetség

Miközben, ha jól látom, leszedték az eredeti posztot. Képtelen vagyok most ehhez többet hozzáfűzni annál, mint hogy az idejekoránt egybeírjuk.

Advertisement

Update:

Most már képes vagyok hozzáfűzni, hogy az Úszószövetség jó nagyot vetít az egész koraszülés-témában, amikor azt sugallják, illetve állítják, hogy hirtelen kellett előállíniuk a Rémmel a 2017-es vébé miatt. Az állat ugyanis már tavaly régesrég készen volt, publikálták is, hiszen a 2021-es vébé kabalakutyájának tervezték meg:

Illustration for article titled A koraszülöttek kikérték maguknak Gyárfásék koraszülöttezését

Share This Story

Get our newsletter