Arra gondoltam, miért is ne közölhetnék egy fényképet, amin egyszerre szerepel Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és egykori kedvenc futballcsapatom . A fotó a Puskás Suzuki Kupa nevezetű utánpótlástornán készült, amelynek döntőjét tizenegyesekkel nyerte a Honvéd Felcsúton.

Tök érdekes: szombaton este vettem csak észre, hogy a piros-fekete gárda, amely egykor oly közel állt a szívemhez, konkrétan utolsó az enbéegyben. Írtam is szintén honvédos barátomnak, hogy nahát – szerinte a világ legszomorúbb verse ez: itt a húsvét, itt a nyúl, fradi–honvéd kettő-null –, nem is tudtam, hogy ilyen gyalázatosan állnak a fiúk.

Erre mi történik? Az, hogy vasárnap a Haladást kalapálták el idegenben 3-1-re, egész menő gólokkal – néztem egy darabig a meccset –, ma meg ütött az utánpótlás. Nem is akárkiket vertek az U17-es tinédzserek – 2-2 után jöttek a büntetők –, hanem a világ egyik legjobb csapatának neveldéjét. Miszerint a Real Madridét. Mondjuk kérdés, hogy ezekből a srácokból hányan jutnak el meddig, ez mindig adja magát – már harminc-negyven éve –, amikor a korosztályos sikerek összevetődnek az enbéegyes focistagarnitúra nemzetköziségével és színvonalával.

Fotó: Illyés Tibor/MTI