A kis Beni szinte a gárdistákkal együtt nőtt fel

Illustration for article titled A kis Beni szinte a gárdistákkal együtt nőtt fel

Volner Jánosé a nap legcukibb mondata: a Jobbik alelnöke elmeséli a párt útját a karanténból a váltópártig, és kitér Vona Gábor kisfia és a Magyar Gárda kapcsolatára is.

Advertisement

“Negyvenhat éves vagyok, életem legértékesebb éveit élem” – kezdi háromrészes, személyes visszatekintését Volner a Facebook-oldalán. A mai rész 2010-ig, a Jobbik parlamentbe jutásáig tart. Az egykori rendőr Volner elmeséli, hogyan esett szerelembe a gárdával, amelynek előbb lett tagja, mint a Jobbiknak, és amelynek a kormányra kerülésük esetén is komoly szerepet szán, akár állami segítséggel megtámogatva. Sőt szmájlizik is egyet:

Senki ne aggódjon: remekül összefér a néppártosodással… :)

Még szebb azonban, ahogy Vona Gáborról ír, aki Orbánnal ellentétben nemcsak leereszkedik az emberek közé, hanem egy közülük, és neki nem Habony mondja meg, hogy mit csináljon:

Ha nem volt szék, akkor a fűbe ült mellénk, ha nem volt más étel, akkor feleségével, Krisztával velünk ette a zsíros kenyeret. Minden hétvégéjét az emberek között töltötte, a kis Beni szinte a gárdistákkal együtt nőtt fel.

Advertisement

Volner elmeséli még, hogyan vált alaptalanul a cigánygyilkosságok gyanúsítottjává, és hogy a gárda “addig soha nem tapasztalt szókimondással és a többségi társadalom nyíltan vállalt képviseletével tette a Jobbikot népszerűvé”. Már előre kíváncsi vagyok, hogyan számol majd be Volner a parlamenti unalmas hétköznapokról, amelyek szükségszerűen felváltották az eseménydús gárdista hétköznapokat.

(via kábsziworld, via hvg)

Share This Story

Get our newsletter