A Cink egy blog a Kinja platformon, de nem az egyetlen. Marhulunk mi egy csomót akár egyikünk kertjében, akár unalmas sajtóeseményeken, de vannak lelkes emberek rajtunk kívül is itt, akik lelkiismeretesen gyártják a tartalmat a saját felületeiken.

SZAMIZDAT

Advertisement

Oké, a Szamizdattal még nem egészen léptünk ki a Cink-birtokáról, de már olyan messze jöttünk, hogy nem látni a kúria fényét. A Szamizdat lényege, hogy Szily toborzott egy maréknyi újságírót, akik aztán írhatnak, amiről és ahogyan csak szeretnének. Eddig az egyik legjobb poszt az Árvíz hangja volt, de például ők voltak azok is, akik kedden felemelték a seggüket és helyettünk is elmentek megnézni, hogy milyen zenéket játszik az új margitszigeti szökőkút.

Advertisement

ÁTLÁTSZÓ OKTATÁS

Advertisement

Az Átlátszó oktatás induláskor főleg a magyar oktatás milliótagú Laokoón-csoportjaival, a különböző egyetemek hallgatói önkormányzatával foglalkozott, aztán az oktatással általában, aztán bekerült a célkeresztbe Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter, most pedig lehet ott olvasni a Pride-ról is, illetve ott volt bréking a VOLT fesztiválon megerőszakolt lány levele.

Advertisement

DELTA

Advertisement

Házon belüli kinja, egyik kollégánk rendszeresen pakol fel ismeretterjesztő videókat ide. Mi is néha vettünk át posztokat, mert tényleg jók. A legutóbbi szerint június 23-án frissülni fog, ezt azóta várjuk, úgyhogy átmegyek a szomszéd szobába és jól megmondom neki a magamét.

POST.FACTORY

Advertisement

Még csak most indult, de már nagy reményeket fűzűnk a Dunaújváros Online kipaterolt videórovatosához, aki azt ígéri, hogy mindent, de tényleg mindent meg fog osztani a városról, amit az olvasók küldeni fognak neki. Nem kell dunaújvárosinak lenni ahhoz, hogy élvezhesd egy közepes méretű munkásváros acsarkodásait.

Advertisement

BUZI

Advertisement

A blog neve Buzi, a felhasználónév Buzi és gyanús, hogy a legsűrűbben használt tag is Buzi. A június közepén indult kinja mintha a Pride-ra készült volna, de én személy szerint remélem, hogy tovább fog tartani. A szerző, Seregély Ágnes július elsején tartott workshopot "Propaganda műhely buziknak" címmel, amire sajnálom, hogy nem mentem el, de lehet, hogy nem is nekem szólt.

Advertisement

SKÓCIA INSZÁJD

Advertisement

Legjobb skóciai programajánló magyarul! Én nem is tudok ehhez semmit hozzáfűzni, ha Aberdeenben vagy Glasgowban jársz és nem tudod, mit csinálj, kommentelj egyet Skócia Inszájdnál és biztos segít.

PARA-KOVÁCS IMRE

Advertisement

Ha valaki szeretne Para-Kovács Imrétől cikkeket olvasni, de nem akar kattintást adni a Népszavának vagy a Hócipőnek, akkor azt megteheti az újságíró saját kinjáján. Para-Kovács egyelőre nem tett még fel olyan tartalmat, ami nem jelent meg máshol, de néha kommentel.

BOARDSIDE

Advertisement

"Íme a kanadai Rayne longboards legújabb terméke, a Fortune. 36" hosszúság, 10" szélesség, 4D konkáv (LOL) és egy elképesztően profi intro videó a deszka készítéséről." - hogyha téged lázba hoznak az ilyen kifejezések, akkor a Boardside-on megtudsz minden faszaságot, amit a longboardokról tudni érdemes. Gondolom, mert én semmit sem tudok róluk, úgyhogy engem meggyőztek.

Advertisement

AGAVE KÖNYVEK

Advertisement

Reklámblog, de abból is jobb fajta az Agave saját kinjája. Könyves hírek, megjelenések, szívszorító megemlékezés Iain M. Banksről.

Advertisement

Találkoztaták már ti is olyan kinjával, amit elkezdtetek rendszeresen olvasni? Ne tartsátok magatokban, tessék csak sorolni őket kommentben!