This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A ki- vagy lehallgatott Bogád feljelentést tett

Illustration for article titled A ki- vagy lehallgatott Bogád feljelentést tett

Baján végig követte egy-két ember, mint egykor az állambiztonságisok, aztán rögzítették a telefonbeszélgetését és átadták a polgármesternek - írja az Együtt aktivistája. Ki akarja vizsgáltatni, mennyi szöveget tud megjegyezni egy ember magnó használata nélkül.

Advertisement

Bogád Zoltán volt indexes újságíró, bajnaista aktivista feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, miután Zsigó Róbert bajai polgármester a közgyűlésben szó szerint idézte, hogy mit mondott korábban a főtéren.

Advertisement

Bogád azzal vádolja az ismeretlen tetteseket, hogy nemcsak ki-, de le is hallgatták, vagyis valamilyen technikai eszközzel rögzítették a Mediterrán kávézóban folytatott telefonbeszélgetéseit, majd az adatokat megosztották Zsigó Róbert polgármesterrel. Bogád többek között arra alapozza, hogy lehallgatták, hogy arról is tudtak, amit a beszélgetőpartnerei mondtak a telefonba. A Cink birtokába került feljelentésben Bogád azt is taglalja, hogy amíg a választási kampány időszakában másfél hétig Baján volt, egy-két ember végig követte, feltűnően, megfélemlítési céllal. Bogád az átélteket ahhoz az időszakhoz hasonlította, amikor még gyerekként megfigyelés alatt tartották a kommunista állampárt állambiztosági szervei. (Bogád igen fiatal korától Krassó György körének tagja és a Magyar Október Párt aktivistája volt.)

Advertisement

Bogád elmeséli, hogy az önkormányzati ülés az ő hosszas kávéházi tartózkodásával párhuzamosan kezdődött, és ezen a polgármester, aki az ülés miatt sem lehetett jelen a Mediterránban, részletesen beszámolt az ő magánbeszélgetéseiről.

Én most 21 órája küldtem el a következő kérdéseket Zsigó Róbertnek, egyelőre válasz nélkül:

azt szeretném kérdezni, a legutóbbi testületi ülés hangfelvétele alapján, hogy Ön honnan tudta, hogy Bogád Zutyu Zoltán miről és kivel beszélt a telefonján? A felszólalásából arra lehet következtetni, hogy pontos információi voltak a beszélgetés tartalmáról is, meg arról is, kivel beszélt Bogád.

Advertisement

Az egész sztori klasszul hangzik, de megeszem a horgászmellényem, ha az ügyészség nyomozást indít. az egész feljelentésből, ami az ügyvédnyelv remek paródiája, talán ez a legkirályabb mondat:

Indítványozom szakértő bevonását annak a kérdésnek a tisztázásához, hogy az adott helyzetben mekkora mennyiségű információhalmaz tartható fejben fizikailag egy természetes személy által, azaz tisztázható, hol húzódik az információ tárolásának mennyiségi határa, amikor szükségszerűen már technikai eszköz szükséges az adatrögzítéshez, tároláshoz.

Share This Story

Get our newsletter