K√∂ztehervisel√©s kar√°csonyra: olyan t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°st terjesztettek be, ami szerint az aut√≥p√°lyad√≠j √©s a -b√©rlet is fizethetŇĎ lesz a k√©pviselŇĎi benzink√°rty√°val.

Mit is mondhatn√°nk arra, hogy az M0-s fizetŇĎss√© t√©tel√©vel egy idŇĎben egy kicsiny t√°rsadalmi csoportot kivettek a k√∂ztehervisel√©s al√≥l, m√©ghozz√° azt a mikrocsoportot, amely a szavazataival eld√∂nti, hogy kinek kelljen fizetnie? Ez term√©szetesen a parlamenti k√©pviselŇĎk csoportja.

Nem v√©letlen√ľl nem korm√°nyp√°rti frakci√≥kat mondtam, hanem √°ltal√°ban k√©pviselŇĎket. A egy√ľtt√∂s Szab√≥ Szabolcs k√©pviselŇĎ d√ľh√∂s hang√ļ k√∂zlem√©nye h√≠vta fel a figyelmet arra, hogy a m√≥dos√≠t√°st a h√°zszab√°lyt√≥l val√≥ elt√©r√©ssel fogja t√°rgyalni a H√°z. Ahhoz, hogy ezt egy√°ltal√°n megtehess√©k, most kellett szavazni, √©s a dologra az ellenz√©kiek nagy r√©sze is b√≥lintott. Szab√≥ k√∂zlem√©nye szerint rajta k√≠v√ľl csak a k√∂vetkezŇĎ k√©pviselŇĎk nem j√°rultak hozz√° a rendk√≠v√ľli t√°rgyal√°shoz: K√≥nya P√©ter, Szel√©nyi Zsuzsanna, Fodor G√°bor √©s Varju L√°szl√≥.