This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A kelet-európai bevándorlókat istenítette, a briteket puhányozta-butázta London polgármestere

Illustration for article titled A kelet-európai bevándorlókat istenítette, a briteket puhányozta-butázta London polgármestere

Egyik férfiszerelmem, Boris Johnson, London vicces hajú és fergetegesen jól író, és még jobban focizó konzervatív polgármestere vasárnapi cikkében a kelet-európai bevándorlók szorgalmát és munkaerkölcsét isteníti a Telegraphban, miközben a született briteket pipogyázza és butázza. Johnson, mint minden hatásos szónok, egy kis való életből vett jelenetből indul ki.

Advertisement

A városban biciklizve szóba elegyedett egy Katie nevű nővel, aki éttermeknek hajt fel munkaerőt. A nő elmondta neki, hogy igen jól megy a biznisz, a londoni vendéglátás munkaerőhiánnyal küzd, de az ő szervezésében munkát találóknak kábé csak az egytizede angol. Hogy miért? Mert szar az oktatási rendszer, plusz a britek azt hiszik, magától száll a szájukba a sült tőkehal, bezzeg a kele-európaiak hajlandóak korán kelni, szorgalmasak és képesek megérteni egy telefonüzenetet. Itt az egész cikk.

[via Benei "Londonba Emigráltam Ezért Semmi Más Nem Érdekel Csak Magyarország" Péter fb]

Share This Story

Get our newsletter