R√©tv√°ri Bence, a sz√©lsŇĎs√©ges nanop√°rt emberminiszt√©riumi √°llamtitk√°ra az energiaitalok fogyaszt√°s√°nak korl√°toz√°s√°n t√∂ri a dolgok betilt√°s√°nak gondolat√°t√≥l fel√©l√©nk√ľlŇĎ fej√©t. A Cink szerkesztŇĎs√©ge ki√°ll megt√°madott koll√©g√°nk mellett.

M√°sf√©l √©ve dolgozom egy asztaln√°l Szily L√°szl√≥val, de enn√©l j√≥val r√©gebb √≥ta ismerem k√ľl√∂n√∂s, az energiaitalra √©p√ľlŇĎ t√°pl√°lkoz√°si szok√°sait. A m√°sf√©l √©vben csak annyi v√°ltozott, hogy a nap v√©g√©n √©n szoktam √ľres pl√©hpalackjait a szem√©tbe kotorni, hogy ne guruljanak √°t az √©n t√©rfelemre. Szily √∂kumenikus fogyaszt√≥, a Red Bullt√≥l a k√∂z√©rtes vackokon √°t a kong√≥i Ramb√≥ig mindent bed√∂nt, ami p√∂rget.

Ennek f√©ny√©ben neh√©z m√°sk√©pp, mint Szily homeoszt√°zis√°nak felbor√≠t√°s√°ra, ezen kereszt√ľl √ļjs√°g√≠r√≥i munk√°j√°nak √©s eg√©sz √©let√©nek rombol√°s√°ra tett k√≠s√©rletk√©nt √©rtelmezni R√©tv√°ri energiaital-ellenes szalv√≥j√°t. Ol√°h Lajos f√ľggetlen k√©pviselŇĎ k√©rdezte tŇĎle ‚Äď R√©tv√°rit√≥l, nem SzilytŇĎl ‚Äď, hogy ‚Äěa korm√°nynak van-e arra vonatkoz√≥ sz√°nd√©ka, hogy betiltsa az energiaitalok forgalmaz√°s√°t a magyarorsz√°gi √ľzletekben a fiatalok sz√°m√°ra.‚ÄĚ

A

BETILT√ĀS

sz√≥ ut√°n nyilv√°n b√°rmi √°llhatott volna, hiszen R√©tv√°ri Bence egy KDNP-s. Az √°llamtitk√°r v√°lasz√°ban tudatta, hogy (innentŇĎl MTI-nyelv) Az eg√©szs√©ges Magyarorsz√°g 2014-2020 eg√©szs√©g√ľgyi √°gazati strat√©gia n√©peg√©szs√©g√ľgyi programter√ľlet√©vel √∂sszhangban elŇĎk√©sz√≠tett√©k a T√°pl√°lkoz√°s-eg√©szs√©g√ľgyi Szakpolitikai Programot, amelynek kiemelt cselekv√©si ter√ľlete az eg√©szs√©ges v√°laszt√°s el√©rhetŇĎv√© t√©tele a fogyaszt√≥k sz√°m√°ra. ‚ÄěA ter√ľletet √©rintŇĎ tervezett int√©zked√©sek k√∂z√∂tt szerepel az energiaitalok fogyaszt√°s√°nak korl√°toz√°s√°ra vonatkoz√≥ szab√°lyoz√°s kidolgoz√°sa, amelynek egyik lehetŇĎs√©ge a kereskedelmi forgalomban l√©vŇĎ energiaitalok maxim√°lis t√©rfogategys√©geinek meghat√°roz√°sa √©s annak ellenŇĎrz√©se‚ÄĚ - √≠rta.

Advertisement

Oláh még a fiatalokról beszélt, Rétvári erre persze már nem tért ki. Szily egyébként is fiatalos, még ha tinédzseri értelemben nem is lehet már fiatalnak nevezni.

Forrás: MTI. A fotó Nagy Attila munkája, egy doboz kongói Rambo energiaitalt ábrázol.