This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A KDNP meg akarja ölni Szily Lászlót

Illustration for article titled A KDNP meg akarja ölni Szily Lászlót

Rétvári Bence, a szélsőséges nanopárt emberminisztériumi államtitkára az energiaitalok fogyasztásának korlátozásán töri a dolgok betiltásának gondolatától felélénkülő fejét. A Cink szerkesztősége kiáll megtámadott kollégánk mellett.

Advertisement

Másfél éve dolgozom egy asztalnál Szily Lászlóval, de ennél jóval régebb óta ismerem különös, az energiaitalra épülő táplálkozási szokásait. A másfél évben csak annyi változott, hogy a nap végén én szoktam üres pléhpalackjait a szemétbe kotorni, hogy ne guruljanak át az én térfelemre. Szily ökumenikus fogyasztó, a Red Bulltól a közértes vackokon át a kongói Rambóig mindent bedönt, ami pörget.

Ennek fényében nehéz másképp, mint Szily homeosztázisának felborítására, ezen keresztül újságírói munkájának és egész életének rombolására tett kísérletként értelmezni Rétvári energiaital-ellenes szalvóját. Oláh Lajos független képviselő kérdezte tőle – Rétváritól, nem Szilytől –, hogy „a kormánynak van-e arra vonatkozó szándéka, hogy betiltsa az energiaitalok forgalmazását a magyarországi üzletekben a fiatalok számára.”

Advertisement

A

BETILTÁS

szó után nyilván bármi állhatott volna, hiszen Rétvári Bence egy KDNP-s. Az államtitkár válaszában tudatta, hogy (innentől MTI-nyelv) Az egészséges Magyarország 2014-2020 egészségügyi ágazati stratégia népegészségügyi programterületével összhangban előkészítették a Táplálkozás-egészségügyi Szakpolitikai Programot, amelynek kiemelt cselekvési területe az egészséges választás elérhetővé tétele a fogyasztók számára. „A területet érintő tervezett intézkedések között szerepel az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozása, amelynek egyik lehetősége a kereskedelmi forgalomban lévő energiaitalok maximális térfogategységeinek meghatározása és annak ellenőrzése” - írta.

Advertisement

Oláh még a fiatalokról beszélt, Rétvári erre persze már nem tért ki. Szily egyébként is fiatalos, még ha tinédzseri értelemben nem is lehet már fiatalnak nevezni.

Forrás: MTI. A fotó Nagy Attila munkája, egy doboz kongói Rambo energiaitalt ábrázol.

Share This Story

Get our newsletter