A KDNP kiakadt a pápán viccelődő mémeken és feljelentésre buzdítja a követőit

Tökéletes közlemény érkezett azon a napon, amikor a sültbolond szélsőjobboldali, moszkvai tudósító, szkíta-ufó-hívő Szaniszló Ferenc Táncsics-díjat kapott. A kereszténydemokraták annyira kikészültek a pápás mémeken és internetes kommneteken, a blogposztokról nem is beszélve, hogy közleményben heccelik a rajongóikat, hogy indítsanak pereket a médiaterroristák ellen. Csodálatos lenne, ha így történne! Vasra vert kommentelőket! Milliós büntetéseket annak, aki nevetni mer egy főpapon! Blogelszámoltatást! Íme a teljes közlemény:

OS - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)

Budapest, 2013. március 14., csütörtök (OS) - A magyar sajtóban mindent szabad

A KDNP védelmezi a sajtószabadságot, tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de arra is felhívja a figyelmet, hogy a kulturálatlan megnyilvánulások, a minden erkölcsi gátat semmibe vevő vélemények valóban alkalmasak mások emberi méltóságának megsértésére, nemzeti vagy vallási hovatartozásukban való megalázására. A magyar sajtó totális szabadságát bizonyítja, hogy Ferenc pápa megválasztása kapcsán azonnal megjelentek az Egyházfő személyét kifigurázó, gyalázkodó internetes mémek és az embert méltóságában megalázó, hitbéli meggyőződésén viccelődő durva, otromba, antihumánus és kereszténygyűlölő netes kommentek. Bloggerek versenyt futva igyekeznek a római katolikusokat és a Szentatyát mocskolni és nevetségessé tenni.

A KDNP leszögezi, hogy a szabad magyar sajtó 165 éves hagyományaihoz méltatlanok azok a szerkesztőségek, a vélemény szabadság eszméjével pedig ellentétes minden olyan megnyilvánulás, amelyek az embert vagy közösségeket méltóságában megsért, hitvallása tekintetében megalázzák.

Felszólítjuk a magyar sajtó nemes hagyományaihoz hű szerkesztőségeket, hogy határolódjanak el az embertelen gyakorlattól, és kérjük azokat, akik az ilyen alpári megnyilvánulásoknak helyt adnak, hogy szálljanak magukba. Az önvizsgálat azért is fontos, mert Magyarország Alaptörvénye szerint a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának, a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek megsértésére.

A KDNP bátorítja azokat, akiket a gyalázatos vélemények súlyosan megaláznak, hogy a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesítsék. A Szabad magyar sajtó napján meg kell védeni a sajtószabadságot a médiában megjelenő alkotmánysértő, törvénytelen médiaterrorizmustól, és meg kell védeni az embereket az embertelenségtől.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter