T√∂k√©letes k√∂zlem√©ny √©rkezett azon a napon, amikor a s√ľltbolond sz√©lsŇĎjobboldali, moszkvai tud√≥s√≠t√≥, szk√≠ta-uf√≥-h√≠vŇĎ Szaniszl√≥ Ferenc T√°ncsics-d√≠jat kapott. A kereszt√©nydemokrat√°k annyira kik√©sz√ľltek a p√°p√°s m√©meken √©s internetes kommneteken, a blogposztokr√≥l nem is besz√©lve, hogy k√∂zlem√©nyben heccelik a rajong√≥ikat, hogy ind√≠tsanak pereket a m√©diaterrorist√°k ellen. Csod√°latos lenne, ha √≠gy t√∂rt√©nne! Vasra vert kommentelŇĎket! Milli√≥s b√ľntet√©seket annak, aki nevetni mer egy fŇĎpapon! Blogelsz√°moltat√°st! √ćme a teljes k√∂zlem√©ny:

OS - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)

Budapest, 2013. m√°rcius 14., cs√ľt√∂rt√∂k (OS) - A magyar sajt√≥ban mindent szabad

A KDNP v√©delmezi a sajt√≥szabads√°got, tiszteletben tartja a v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°s szabads√°g√°t, de arra is felh√≠vja a figyelmet, hogy a kultur√°latlan megnyilv√°nul√°sok, a minden erk√∂lcsi g√°tat semmibe vevŇĎ v√©lem√©nyek val√≥ban alkalmasak m√°sok emberi m√©lt√≥s√°g√°nak megs√©rt√©s√©re, nemzeti vagy vall√°si hovatartoz√°sukban val√≥ megal√°z√°s√°ra. A magyar sajt√≥ tot√°lis szabads√°g√°t bizony√≠tja, hogy Ferenc p√°pa megv√°laszt√°sa kapcs√°n azonnal megjelentek az Egyh√°zfŇĎ szem√©ly√©t kifigur√°z√≥, gyal√°zkod√≥ internetes m√©mek √©s az embert m√©lt√≥s√°g√°ban megal√°z√≥, hitb√©li meggyŇĎzŇĎd√©s√©n viccelŇĎdŇĎ durva, otromba, antihum√°nus √©s kereszt√©nygyŇĪl√∂lŇĎ netes kommentek. Bloggerek versenyt futva igyekeznek a r√≥mai katolikusokat √©s a Szentaty√°t mocskolni √©s nevets√©gess√© tenni.

A KDNP lesz√∂gezi, hogy a szabad magyar sajt√≥ 165 √©ves hagyom√°nyaihoz m√©ltatlanok azok a szerkesztŇĎs√©gek, a v√©lem√©ny szabads√°g eszm√©j√©vel pedig ellent√©tes minden olyan megnyilv√°nul√°s, amelyek az embert vagy k√∂z√∂ss√©geket m√©lt√≥s√°g√°ban megs√©rt, hitvall√°sa tekintet√©ben megal√°zz√°k.

Felsz√≥l√≠tjuk a magyar sajt√≥ nemes hagyom√°nyaihoz hŇĪ szerkesztŇĎs√©geket, hogy hat√°rol√≥djanak el az embertelen gyakorlatt√≥l, √©s k√©rj√ľk azokat, akik az ilyen alp√°ri megnyilv√°nul√°soknak helyt adnak, hogy sz√°lljanak magukba. Az √∂nvizsg√°lat az√©rt is fontos, mert Magyarorsz√°g Alapt√∂rv√©nye szerint a v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°s szabads√°g√°nak a gyakorl√°sa nem ir√°nyulhat m√°sok emberi m√©lt√≥s√°g√°nak, a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vall√°si k√∂z√∂ss√©gek megs√©rt√©s√©re.

A KDNP b√°tor√≠tja azokat, akiket a gyal√°zatos v√©lem√©nyek s√ļlyosan megal√°znak, hogy a k√∂z√∂ss√©get s√©rtŇĎ v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°s ellen, emberi m√©lt√≥s√°guk megs√©rt√©se miatt ig√©nyeiket b√≠r√≥s√°g elŇĎtt √©rv√©nyes√≠ts√©k. A Szabad magyar sajt√≥ napj√°n meg kell v√©deni a sajt√≥szabads√°got a m√©di√°ban megjelenŇĎ alkotm√°nys√©rtŇĎ, t√∂rv√©nytelen m√©diaterrorizmust√≥l, √©s meg kell v√©deni az embereket az embertelens√©gtŇĎl.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)