​A kazah diktátorról mutat ma be filmet a sztálinista Duna World

Illustration for article titled ​A kazah diktátorról mutat ma be filmet a sztálinista Duna World

De nem leleplezőt, hanem istenítőt. Nazarbajev diktátor önéletrajza alapján filmet forgattak róla az alávetettjei. A lehető legjobb választás a magyar közszolgálati tévében.

Advertisement

Köszönjök a tippet Manuelnek, legalább tudom, hogy mit fogok csinálni este kilenckor. Ha valaki kizárólagos információforrásként csak a magyar közszolgálati csatornákat nézné és hallgatná, nehéz lenne meggyőzni arról, hogy Magyarországon nincs kemény diktatúra, hiába nincsen. Az azonban még a szolgamédiától is merész húzás, hogy ha a saját gazdájukat nem dicsőíthetik a szívükhöz legközelebb álló sztálinista stílusban, akkor legalább mások diktátorával így tesznek. És mivel a hivatalos politika a keleti nyitás, a magyar közszolgálat nem Chavez, hanem Nazarbajev személyi kultuszát táplálja.

Íme a film tartalma a műsorújságból:

2014. május 26. 21:00, Duna World

Gyermekkorom égboltja (kazah játékfilm, 2011)

"Szultan - a film főhőse - kiskora óta az égboltról álmodik, pilóta akar lenni. A középiskola végeztével esélyt kap arra, hogy felvételizzen a Kijevi Polgári Légiközlekedési Egyetemre, azonban a sors más csúcsok felé irányítja őt… Az egyedülálló játékfilm a Kazah Köztársaság Elnöke - N.A.Nazarbajevnek gyermek- és ifjúkoráról szól, a film alapjául az elnök írásai szolgálnak, tehát valóságos eseményekre épül."

Advertisement

Update: Klág riporter kommentben betette ide alulra a film előzetesét, FERGETEGES!

Share This Story

Get our newsletter