Illustration for article titled A katolikus egyház is tiltakozott a Fidesz közmédiás antiszemitája miatt

A nagy egyházak vezetői közös levelet írtak az MTVA vezetőjének. Nem fogod elhinni, mi lett a megoldás: Siklósi Beatrixtól a tiltakozó történelmi egyházak miatt elveszik a vallási műsorokat, de főszerkesztőnek az összes többi témában továbbra is jó lesz a közmédiában.

Advertisement

Levélben tiltakozott az összes nagy történelmi egyház vezetője, miután idén október 15-én a közismerten szélsőséges, ugyanakkor hűséges fideszes Siklósi lett az MTVA-nál a vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője. Az a Siklósi, aki korábban még David Irvinget, az egyik leghírhedtebb kortárs antiszemita történészt is meghívta egy műsorába, és híres a zsidófixált Facebook-faláról is.

"Siklósi Beatrix (...) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására"

Advertisement

A HVG cikke szerint Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója azt a "kompromisszumot" találta ki, hogy külön vallási szerkesztőséget kreál, ahová egy, az egyházaknak is elfogadható szerkesztőt neveznek majd ki. A papokon kívüli összes többi médiafogyasztónak viszont jó lesz Siklósi, hiszen a többi feladatát továbbra is elláthatja.

Share This Story

Get our newsletter