Illustration for article titled A jobbikosok megijedtek, hogy Gyurcsányék lenyúlják tőlük a cigányozást

Akarom mondani, a romázást. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője tartott erről tartalmilag színvonalas sajtótájékoztatót. Azt mondta: a Demokratikus Koalíció cigányokkal kapcsolatos kijelentései esetében nem őszinte felismerésről van szó, hanem politikai érdekről.

Advertisement

Mirkóczki szerint a történtek azt mutatják – amint arról az MTI tudósít –, hogy a DK-nak semmi sem drága. "A sokszorosan megsérült gumigerincüket is képesek bármikor eltörni saját maguknak, hogyha néhány plusz szavazatot remélnek", mondta, hozzátéve: a cigány–magyar együttélés helyzetéért, az integráció hiányáért leginkább ők a felelősek, mert a Gyurcsány-kormány alatt a milliárdos forrásokat "feneketlen kútba öntötték", a cigányságot pedig "olcsón megvásárolható szavazógépnek tekintették".

Bizarr? Az. Várható volt? Igen. Egyre hülyébb fordulatokat vesz a Pásztor Albert-ügy? Nyilván. Jön itt még jó néhány fura kanyar őszig? Nem kérdés. Kitart a polgármesterjelölt a végsőkig? Nem hiszem.

Advertisement

Érdekes egyébként, hogy nem nagyon látni tőle nyilatkozatokat, róla riportokat, vele interjúkat. A boon.hu-t is megnézegettem ma, hátha a megyei sajtóban jobban pörög, de szinte sehol semmi. Valamelyik nap állítólag még az őt támogató pártok sajtótájékoztatójára sem ment el Miskolcon, és a távol maradását azzal indokolták, hogy a programját írja. Ha mégis vannak jó linkjeitek friss Pásztor Albert-megnyilvánulásokkal, kommenteljétek már be őket, mert kíváncsi vagyok.

Share This Story

Get our newsletter