A Jobbik rápattan a bolgár buszos bombára

Azt mondja Szily, nézzem meg, hogy mi van ezzel a bombaüggyel, mert a Jobbik már az Iszlám Államról tart ma sajtótájékoztatót. Fogalmam sincs, miről van szó, mondom, de utánanézek.

Meg is tettem, úgynevezett internetes keresés segítségével. Mókás dolgokat találtam.

Advertisement

Ti egyébként tudjátok, miről van szó?

Arról, hogy még szombaton egy buszon – ami Magyarországon át vagy Prágából tartott Várnába, vagy Várnából Prágába, vagy Pozsonyból Várnába, vagy valami ilyesmi – az utasok szúrós szagot éreztek, és megállt a menet az M0-son egy pihenőhelyen. Kivonultak a rendőrök, megvizsgálták, csőbombát találtak. Vagy valami ilyesmit. Még egy mesterlövészt is kivezényeltek. Aztán azt az izét elvitték, az utasok meg beszálltak egy másik buszba és elhúztak.

Teltek-múltak a napok, és egyszer csak egy bolgár újság megírta, hogy a magyar rendőrök azt mondták az utasoknak, roppant nagy erejű volt a bomba, és hálát adhatnak a jóistennek, hogy életben maradtak. Egy bolgár illetékes ember pedig olyat nyilatkozott, hogy könnyen lehet, hogy az Iszlám Állam bombája volt a bomba, és a terrorizmus fokozódik.

Advertisement

Ezek az infók – félinfók, negyedinfók, töredékinfók – jártak aztán körbe a magyar újságokban is tegnap. (Itt most linkelhetnék még egy rakás cikket természetesen.) Ezekbe az infókba – félinfókba, negyedinfókba, töredékinfókba – kapaszkodva hegyezi már a nyelvét Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, hogy ma háromnegyed 11-kor feltegye a kérdést, illetve felkiáltson:

Advertisement

Itt az Iszlám Állam? – Bombát találtak az ország szívében!

Igen, így működik ez.

Share This Story

Get our newsletter