Amikor elolvastam a h√≠rt, hogy G√©rard D√©pardieu Olaszorsz√°gban, Toscan√°ban akar megtelepedni vagyis a Putyint√≥l √°tvett orosz √ļtlev√©l az t√©nyleg egyszerŇĪ, j√≥l fizetett, √©lŇĎ orsz√°gim√°zsklip volt, veszett√ľl elkezdtem drukkolni, hogy orosz √°llampolg√°rok ne vehessenek ingatlant Olaszorsz√°gban. De megn√©ztem ezt √©s ezt, amik alapj√°n √ļgy tŇĪnik, hogy sajnos nincsen semmi jogi akad√°lya a dolognak. Az eredeti MTI-h√≠r ugr√°s ut√°n olvashat√≥

Toszk√°n√°ban v√°s√°rolna luxusvill√°t, vele egy√ľtt pedig egy 56 hekt√°ros birtokot G√©rard Depardieu francia sz√≠n√©sz 15 milli√≥ eur√≥√©rt.¬†A birtok - rajta olafjaligetekkel, egy olajsajtol√≥val √©s medenc√©vel, valamint egy kis templommal - egy t√≥ partj√°n ter√ľl el Siena megy√©ben - √≠rta az Il Tirreno c√≠mŇĪ toszk√°n napilap cs√ľt√∂rt√∂ki sz√°m√°ban.

A vill√°t egy luxusrezidenci√°kra specializ√°l√≥dott p√°rizsi alkusz k√≠n√°lja, a lap √ļgy tudja, Depardieu √©l√©nken √©rdeklŇĎdik Toszk√°na ir√°nt. √Člett√°rsa, az amerikai Clementine Igou egy toszk√°nai borh√°z marketingmenedzsere.

A vil√°gh√≠rŇĪ filmcsillag az ut√≥bbi hetekben sokat szerepelt a h√≠rekben: a haz√°j√°ban a szocialista korm√°nyzat √°ltal tervbe vett luxusad√≥ bevezet√©se miatt bejelentette, hogy elhagyja Franciaorsz√°got. Belgiumban vett h√°zat, majd orosz √°llampolg√°rs√°got kapott - szem√©lyesen Vlagyimir Putyin eln√∂ktŇĎl. A sz√≠n√©szt Montenegr√≥ kultur√°lis nagyk√∂vetnek k√©rte fel, egy szib√©riai sz√≠nh√°z pedig felaj√°nlotta, hogy m√°rciust√≥l szerzŇĎdteti.