This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A HVG végképp lebuktatta Huth Gergelyt

A balosok morális lebuktatásában utazó jobbos exújságíró havi egymillióért nem csinál semmit egy kormányimádó nőszervezetnek. Természetesen közpénzből. Huth csúnyán házhoz ment a pofonért.

A sztori röviden annyi, hogy a HVG egy korábbi cikkében leleplezte, hogy egy ingyenes szoftverre és egy maximum 150 dolláros dizájnsablonra épül az a Polgár Portál nevű weboldal, amit Huth cége, a Gerilla Press készít egy Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület nevű szervezet megbízásából. Csakhogy a fideszes politikai alakulat erre közpénzből, pályázaton kapott 10 millió forintot.

Advertisement

Huth erre perelt, amit ennél jobban nem lehetett volna megszívni. A keresetét olyan rosszul fogalmazta meg, hogy az ügyet tárgyalás nélkül visszadobta a bíróság, viszont előkerült maga a szerződés, ami alapján a Gerilla dolgozik. Ebből derül most ki végképp, hogy Huth a legkevésbé sem tartja be még a kamuszerződés feltételeit sem, és saját anyagok, eredeti tudósítások helyett MTI-híreket kopipésztel be. A vállalás szerint szerkesztőséget is fenn kéne tartania, ámde ennek semmi nyoma. Mindezért havi egymilliót kasszíroz. Az egykori Magyar Hírlapos, most a Pesti Srácokat is csináló Huth szolgálataiért korábban 4,4 milliót kapott a Fidesz-frakciótól is.

Eléggé nyilvánvaló alapszabály, hogy ha az ember sáros, ne cseszegessen másokat, mert ennyire megjárhatja.

Share This Story

Get our newsletter