Illustration for article titled A HVG-től lopott címlapképpel nyalnak Orbánnak és Pávának

A NER-ben a barna nyelvet is mástól lopják. A pécsi önkormányzati újság a Vissza a jövőbe hőseiként ábrázolta a két főszereplőt, de ugyanezt – egy azonos szereplővel – öt éve már megcsinálták mások.

Advertisement

2010-ben, amikor a hivatalba lépő Fidesz-kormány sok más mellett bevezette a nagy összegű végkielégítésekre kivetett 98 százalékos adót, a HVG erős címlappal jelentkezett. A Vissza a jövőbe két főhőseként ábrázolta a kormány két erős emberét. Orbán miniszterelnök akkor még a Dokit alakította, Lázár-Lézer-Gázár János volt McFly.

Advertisement

Egyre igazabb, hogy a Cinken a kommentek legalább olyan érdekesek, mint a cikkek, hiszen ezt is egy olvasónk, Hitch szúrta ki.

A Pécsi Hírek most ezt a címlapot nyúlta le szinte egy az egyben, azzal a kis különbséggel, hogy az ellenkezőjére fordította az értelmét, Orbán pedig – hiába öregedett azóta 5 évet – az öreg Doki helyett megkapta a fiatal Marty McFly szerepét. Mire föl ez a csere? Rokkósy Frédi kommentelőnk azt mondja, “P. Zs. sokkal magasabb, mint O. V., szerintem ezert a sorrend.”

Advertisement

Ki tudja, lehet, hogy ennyire egyszerű a magyarázat.

Share This Story

Get our newsletter