Az aut√≥-motor-sportos koll√©ga h√≠vta fel r√° a figyelmem, hogy az Infiniti Red Bull Racing infografik√°ja szerint a Hungaroring nem is csak egy, hanem r√∂gt√∂n kettŇĎ kateg√≥ri√°ban is lenyomott minden m√°s p√°ly√°t id√©n. Mertek tal√°lgatni, hogy melyik k√©t kateg√≥ri√°r√≥l van sz√≥?

Ink√°bb elmondom √©s nem teszek √ļgy, mintha b√°rmennyit is √©rten√©k a Forma-1-hez azon k√≠v√ľl, hogy tudom, a ker√©kcsere meg a puha gumi nagyon fontos, meg Palik L√°szl√≥ egyszer azt nyilatkozta, hogy csak akkor el√©gedett egy futam k√∂zvet√≠t√©s√©vel, ha a v√©g√©n hasogat√≥ fejf√°j√°st kap. Sz√≥val itt a Red Bull infografik√°ja:

Ford√≠tok. A Hungaroringen volt 2013-ban a legnagyobb √°tlagos sebess√©g egy p√°ly√°n, azaz 257 km/h-val repesztett az eg√©sz mezŇĎny. A m√°sik cs√ļcs pedig az, amire sosem gondoltam volna, az pedig a hŇĎm√©rs√©klet. Mogyor√≥don (h√∂h√∂, ezt m√©g √©letemben azt hiszem sosem √≠rtam le, nagyon j√≥ √©rz√©s) 54 fokot m√©rtek a Magyar Nagyd√≠j idej√©n, ezzel pedig agyonvert minden m√°s futamot az id√©nyben.

Advertisement

Egyéb adatok:

  • 1248 ki√°ll√°s a box utc√°ban (ezt sem √≠rtam le m√©g soha, ez viszont nem olyan izgalmas)
  • 33200 elhaszn√°lt gumi
  • 985 elŇĎz√©s
  • 1,923 m√°sodperc - a legr√∂videbb ki√°ll√°s

[Jalopnik]

Fotó: Petrány Máté