P√©ld√°tlan, Magyarorsz√°gon is kiv√©teles f√©regs√©get k√∂vetett el valaki a Hungaroplak√°tt√≥l. Egy nekik √≠rt levelet kiadott a n√°ciknak, az indexes DezsŇĎ Andr√°sra usz√≠tva a rasszista s√∂pred√©ket.

√Čn m√©gcsak hallani sem hallottam hasonl√≥ esetrŇĎl. Az Index √ļjs√°g√≠r√≥ja lev√©lben kereste meg a Hungaroplak√°tot abban az √ľgyben, hogy a Buda√∂rsi √ļt egyik h√°z√°n, a c√©g egyik plak√°thely√©n a Kuruc.info n√°ci weboldal hirdet√©s√©t vette √©szre. A v√°llalat nyugt√°zta a levelet, v√°laszolt is r√°. (A t√©m√°ban ma ezt √©s ezt a cikket k√∂z√∂lte az Index. A m√°sodik arr√≥l sz√≥l, hogy a dolog kipattan√°sa ut√°n a c√©g most leszedi a plak√°tot.)

Advertisement

Majd ma este f√©l h√©tkor megjelent egy szok√°sos, DezsŇĎ Andr√°st zsid√≥z√≥ cikk a Kurucinf√≥n, benne a teljes, DezsŇĎ √°ltal a Hungaroplak√°tnak elk√ľld√∂tt lev√©llel. Ez nem ker√ľlhetett hozz√°juk m√°shonnan, mint a c√©gtŇĎl.

Megkerestem DezsŇĎ Andr√°st, aki megerŇĎs√≠tette, hogy a levelet kiz√°r√≥lag a Hungaroplak√°tnak k√ľldte el.

A nácizmus nem balos vagy jobbos téma, de azért vicces, hogy a Hungaroplakát MSZP-közeli cégként van elkönyvelve.

√Čn m√°r j√≥ k√©rges vagyok, h√≠r ritk√°n tud felh√°bor√≠tani, de most nagyon d√ľh√∂s vagyok. Ilyen gerintelen, aljas viselked√©st ritk√°n l√°tni. Nem is √©rtem, mit gondolt az a hungaroplak√°tos, aki kiadta a mag√°nlevelet.