A Honfoglal√°s 2000 Egyes√ľlet ma sem t√©tlenkedik, a par√≥dia hat√°r√°t s√ļrol√≥ k√∂zlem√©ny√©ben alaposan leszedi a keresztvizet az Egyes√ľlt √Āllamokr√≥l.

Az egyes√ľlet onn√©t lehet ismerŇĎs, hogy szorosan egy√ľttmŇĪk√∂dik a Th√ľrmer-f√©le Munk√°sp√°rttal, √©s rendszeresen nagyon vicces k√∂zlem√©nyeket ad ki, teljesen komolyan. Itt a mai:

R. Reagen az USA kor√°bbi eln√∂ke a Szovjetuni√≥t a Gonosz Birodalm√°nak nevezte, de ma m√°r, ezt a c√≠met az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamoknak adom√°nyozta a vil√°g k√∂zv√©lem√©nye.

Irakban nem l√©tezŇĎ vegyi fegyverekre hivatkozva 109.032 embert √∂ltek meg, Afganiszt√°nban eddig, 4086 √°rtatlan ember halt meg. Amerik√°ban szinte minden nap lelŇĎnek egy n√©ger fiatalt, a t√°rsadalmat a hal√°lesetek sokkolt√°k, a fiatalok meggyilkol√°sa felsz√≠nre hozta az √Āllamokban lappang√≥ rasszizmust. K√∂zelednek a v√°laszt√°sok, Obam√°t (p√°rtj√°t) le akarj√°k j√°ratni, mondv√°n: nem tud rendet tartani, v√°ltoz√°sra van sz√ľks√©g, j√∂jjenek a Republik√°nusok. Mit kapott az emberis√©g az USA-t√≥l? V√©res h√°bor√ļkat, r√°g√≥gumit, k√≥l√°t, GMO-t, liber√°lis gyermek-nevel√©st, blŇĎd szappanoper√°kat. Nobel-d√≠jasaik eur√≥pai, √°zsiai sz√°rmaz√°s√ļak. Amerika elszigetelŇĎdik a vil√°g kult√ļrn√©peitŇĎl! Egyre kevesebben mennek eur√≥pai mŇĪv√©szek, sportol√≥k, tud√≥sok, turist√°k ebbe az orsz√°gba. A fiatalok m√°r nem kedvelik a Big Mac-et, a magyar h√°ziasszonyok m√°r nem a Bunge (Floriol), hanem a hazai sajtol√°s√ļ √©tolajjal fŇĎznek. Amerika a vil√°g csendŇĎrs√©g√©nek szerep√©ben tetszeleg, azt hiszi, mindent megtehet. Az emberis√©g d√∂ntŇĎ t√∂bbs√©ge elutas√≠tja az erŇĎszakot, az amerikaiak nemk√≠v√°natos szem√©lyek civiliz√°lt orsz√°gokban, am√≠g fegyverekkel akarnak √©rv√©nyt szerezni birodalmi amb√≠ci√≥iknak.