Benhardt Dávid rendőr őrmester éppen aludt, amikor arra ébredt, hogy valaki matat a lakása ajtajának a zárjában, írja a csepel.hu.

Benhardt őrmester a saját szavaival is elmondta az egész esetet a portálnak, kiderült, hogy otthon volt az apja is, aki mélyen aludt, mert előző este éjszakás volt. Az őrmester pedig éppen a betegszabadságát töltötte otthon.

Belenéztem a kémlelőnyílásba, s látom ám, hogy egy 30 év körüli idegen alak áll az ajtó mögött. Belülről megfogtam a kulcsot, amivel a férfi hozzám akart betörni, aztán kitártam az ajtót… A fickó nagyon meglepődött, szörnyen megijedt, s egyből menekülőre fogta. De nem lefelé, hanem a kilencedik emeletre futott. Gyorsan magamhoz kaptam a rendőr igazolványomat és a jelvényemet, s a betörő után eredtem. Felszólítottam, hogy rendőrség, álljon meg! Erre ő könyörögni kezdett, hogy ne lőjem le, hagyjam elfutni, két gyereke van… Elkaptam a grabancát, lefektettem a földre, s azonmód értesítettem a kollégáimat. Percek múlva kiértek a rendőrök, a férfit megbilincselték és elvitték. Motozásakor derült ki, hogy 34 darab hevederzáras lapos kulcs volt nála, amiket feltehetően lakások betörésére használt.

[csepel.hu]