A Hír Tv rúgja be újra a tüntetések motorját?

Illustration for article titled A Hír Tv rúgja be újra a tüntetések motorját?

A főtüntetők előrángatott ügyei legalább annyit árthatnak a kormányoldalnak, mint az érintetteknek. Sőt!

Advertisement

A hét második felének belpolitikai slágere egyértelműen az utóbbi hetek tüntetésein ismertséget szerző aktivisták elleni hírtévés offenzíva. Növényi ágvégződés, közúti baleset, elbocsátás a kancellária gyakornoki programjából – ezek vannak a döbbenetes bűnlajstromban.

Advertisement

Függetlenül attól, hogy a fentiek mennyiben alkalmasak vagy alkalmatlanok arra, hogy a tüntetések vezéralakjait ellehetetlenítsék (vélhetően semennyire), talán még ezeknél is fontosabb, hogy ez az egész karaktergyilkolás mit bizonyít.

Leginkább azt, hogy a kormányoldalon nagyon is komolyan veszik a tüntetéseket, sőt, az sem túlzás, hogy tartanak tőlük. Vicces, hogy pont aznap lett ez nyilvánvaló, amikor Raffay Ernő a Magyar Hírlapban még azzal biztatta a híveit, hogy a tüntetők az égvilágon senkire nem jelentenek veszélyt, hiszen csak "kiisszák a kocsmák összes alkoholját, alkoholmámorban alusznak, másnap este 5 órakor felkelnek és ismét kezdik elölröl a tüntetést". A kormánypártban a jelek szerint ezt máshogy gondolják.

Advertisement

Még érdekesebb az időzítés: már meg nem mondom, melyik poszt kommentjei között láttam ezt, de teljesen egyetértek a felvetéssel, hogy ezt bizony elrontotta Vitrin Árpi, nem is kicsit. A netadóval és a kitiltásokkal felkorbácsolt harci kedv épp mintha kezdett volna alábbhagyni: a november 17-ei, Kossuth téri megmozdulás visszhangja pedig már nem is volt olyan pozitív, mint a korábbiaké.

Persze be volt jelentve azért több akció is a december-januári időszakra, de esélyesnek tűnt, hogy ezekre csak a pár ezer fős keménymag marad, és a hideg idő sem nekik dolgozik majd. Erre mit csinál a kormányoldal médiája? Újra jól felkorbácsolja a kedélyeket.

Advertisement

Tele van az internet a #kedveshírtv taggel, sikerült aktivizálni a kicsit fásultnak tűnő utcai ellenzéket, arról nem is beszélve, hogy a Hír Tv őrületes leleplezései a visszhangok alapján tényleg csak a legelvakultabb kormánypárti szimpatizánsokból váltották ki a kívánt hatást.

Ez az egész ügy teljesen passzol ahhoz a kapkodáshoz, ami az utóbbi hetekben a korábban őrületesen profinak ábrázolt Fidesz-gépezetet jellemzi. Abban viszont valószínűleg nem tévednek Habonyék, hogy az utcai ellenzéktől tényleg több a félnivalójuk, mint a parlamentitől.

Share This Story

Get our newsletter