Illustration for article titled A hiphop története egyetlen este alatt

Ezzel kecsegtet ma DJ Shadow és Cut Chemist bulija, amelyen a hiphop kultúra keresztapja, Afrika Bambaataa történelmi jelentőségű lemezgyűjteményéből játszanak.

Advertisement

Afrika Bambaataa (eredeti nevén Kevin Donovan) akkora hatással volt a kialakulóban lévő hiphop kultúrára, mint talán senki: ő alapította az első hiphop-kollektívát, a Zulu Nationt még 1977-ben, illetve a zenei stílus kialakulásában is komoly szerepet játszott, az elektro-funk megteremtésével, amely megnyitotta az utat a hiphop és a house előtt is.

A most 57 éves Bambaataa 40 ezer darabos lemezgyűjteményét a Cornell Egyetemen őrzik, és 2013-ban az áldását adta rá, hogy két neves dj, a saját lemezeivel is elismerést szerző DJ Shadow, illetve Cut Chemist átnézzék a kollekciót, és turnéra vigyék ezeket.

Advertisement

Úgyhogy ma este a Dürer Kertben tényleg konkrétan azok a lemezek fognak megszólalni, amelyekről Afrika Bambaataa alakította a poptörténelmet, és azt ígérik, elmesélik a korai hiphop evolúcióját, amennyire ez egy dj-szettben lehetséges.

Share This Story

Get our newsletter