Ez fideszes hatalmi humor: Bajnai√©k r√©g bejelentett√©k, hogy a Mad√°ch t√©rn√©l lesz a v√°laszt√°si k√∂zpontjuk, mire az √∂nkorm√°nyzat titokban enged√©lyt adott egy c√©gnek, hogy pont szombat-vas√°rnapra kordonokkal lez√°rja pont azt a ter√ľletet. √ögy, hogy m√©gcsak nem is √©p√≠tkeznek rajta.

Mi lenne itt, ha b√°rmi es√©lye lenne az ellenz√©knek a gyŇĎzelemre, ha a Fidesz v√°rhat√≥ veres√©g meg√ľnnepl√©s√©t is gyermekien primit√≠v eszk√∂z√∂kkel akad√°lyozza?

Az Egy√ľtt-PM m√°rcius 17-√©n bejelentette a rendŇĎrs√©gn√©l, hogy v√°laszt√°si k√∂zpontj√°t a Mad√°ch Imre √ļt √©s a Rumbach Sebesty√©n utca keresztezŇĎd√©s√©n√©l √°ll√≠tja fel. A BRFK a dolgot tudom√°sul vette. Azt√°n m√°rcius v√©g√©n fel√ļj√≠t√°s miatt felt√ļrt√°k a k√∂zeli Mad√°ch teret a Castro bisztr√≥t√≥l a Kisk√∂r√ļtig. Ezt l√°tva mind a BRFK, mind az Egy√ľtt az √∂nkorm√°nyzathoz fordult azzal, hogy emiatt nem lesz-e probl√©ma a rendezv√©nnyel. A fideszes vezet√©sŇĪ helyhat√≥s√°g biztos√≠totta a rendŇĎr√∂ket √©s a p√°rtot is, hogy nem, hiszen ŇĎk csak a Mad√°ch t√©ren tev√©kenykednek, a Mad√°ch utc√°ban az eredeti terveknek megfelelŇĎen szabadon √°ll√≠thatnak sz√≠npadot meg s√°trakat - mes√©lte a Cinknek Juh√°sz P√©ter, az Egy√ľtt t√°rseln√∂ke.

Az Egy√ľtt szervezŇĎi ehhez k√©pest szombaton azzal szembes√ľltek, hogy pont az √°ltaluk ig√©nyelt k√∂zter√ľletet lekordonozt√°k. √Čs kider√ľlt, az √∂nkorm√°nyzat fŇĪ alatt, √°prilis m√°sodik√°n enged√©lyt adott az √©p√≠tkezŇĎ c√©gnek, hogy leker√≠tse ezt a r√©szt. ErrŇĎl sem a p√°rtot, sem a BRFK-t nem √©rtes√≠tett√©k - magyar√°zta Juh√°sz.

Hogy mindenki sz√°m√°ra eg√©szen vil√°gos legyen, hogy sz√°nd√©kos kicsesz√©sr√≥l van sz√≥, a kivitelezŇĎ itt deklar√°ltan nem fog √©p√≠tkezni, csak a felszerel√©seit t√°rolja p√°r kont√©nerben. √Čs pont csak ezen a h√©tv√©g√©n, szombatt√≥l h√©tfŇĎ hajnalig, ut√°na lebontj√°k a kordont √©s elviszik a cuccaikat.

Advertisement

Megk√©rdeztem Juh√°szt, hogy √≠gy mi lesz a bulival, amire azt mondta, ha nem siker√ľl megold√°st tal√°lni az eredeti ter√ľletre, akkor, kihaszn√°lva, hogy a Rumbach Sebesty√©n utca haszn√°lat√°ra is k√©rtek enged√©lyt, oda mozd√≠tj√°k el az esem√©nyt a tervezett helysz√≠n√©rŇĎl.

A párt kiadott egy közleményt is, ami szerint, ha ma délután négyig az önkormányzat nem viteti el a kontéreneket, hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek.