Én igazából nagyra értékelem, hogy Stumpf András 444-es-cinkes őszinteséggel megmondja, hogy haveri cégeknek kamutenderen milliókat leosztani okés, sőt támogatandó dolog. A Fidesz-uralom új szlogenje a "mennyivel lenne jobb".

Hatalmas ötlet volt a Heti Választól, hogy Rosta néven csinált magának egy kőkeményen underground, beszólós, fiatalos, kormányseggnyaló mikroblogszerűséget a valasz.hu-n. Az ilyesmi csak jól veheti ki magát, hiszen ez az egész netes szubkultúra a hatalom felszopásáról szól.

A legfrissebb dobásuk az, hogy Stumpf András kiáll, és megvédi azt az L. Simon Lászlót, aki a szezon arcraesését produkálta az RTL kamerái előtt, illetve lebukott, hogy a spanjainak osztogatott milliókat "kommunikációs pályázat" címén.

Advertisement

A másik ügyre meg, a Népszabadság feltárása: nos, aki a korrupt L. Simont akarja ebbe belelátni, az persze bele fogja, nekem nagyon nem megy. Meghívtak három ismerős céget egy kommunikációs pályázatra, és érdekes módon ismerős cég nyert. 10 milliót.

Vessenek a kutyák elé, de pont azt bírtam L. Simon régi, színházigazgatós javaslatában is. Hogy őszinte volt. Ez az eljárás is az. Mennyivel lenne jobb, ha meghívnák a Political Capitalt is, aztán persze nem az nyerne? Semmivel. Amíg ez a kommunikációs szakma külön cégekbe szerveződve létezik, ameddig normálisként fogadja el a polgár, hogy minisztériumok, fejlesztési tanácsok és egyéb szervezetek éppen kommunikációs feladatok ellátásáért fizetést kapó munkatársai nem tudják ellátni ezeket a feladatokat, s feltétlenül külsős cégekkel kell elmondatni, hogy "itt megújul egy út", nos, addig nem érdemes azon háborogni, hogy ismerősöket hívnak meg ilyen pályázatokra.

Advertisement

ŐSZINTE!!!

Nyilván ezt a szót gyalázzák meg legsűrűbben az emberi kommunikációban, de az "őszinte" ilyen használata még ebben az igen erős mezőnyben is kreatívnak minősíthető. A "mennyivel lenne jobb" pedig annyira király, hogy konkrétan ez lehetne az egész Fidesz-rendszer lényegét három szóban tökéletesen összefoglaló pólófelirat. Mennyivel lenne jobb, ha annak a büdös komcsinak a cége nyerne? Mennyivel lenne jobb, ha a Közgép mellé betennénk egy tuti vesztő kamuindulót? Mennyivel lenne jobb - ez egyszerűen MINDENRE akalmazható, ami itt folyik jelenleg.