Alfonso Cuaron először a fejét vakarta, aztán halálos komolysággal elmondta, hogy hát igen, kicsit elszédült a Szojuzon.

Advertisement

A csütörtöki mexikói sajtótájékoztatón feltett kérdés pontosan így szólt:

Mik a technikai és emberi nehézségei az űrbeli forgatásnak? Lehet, hogy mindegyikünket érdekli ez a kérdés, nem igaz, kollégák? Nagyon nehéz volt? Bonyolult volt az űrben forgatni? Elszédült az operatőr? Én nem tudom..

Advertisement

A többi újságíró kuncogott, Cuaron vakarta a fejét és a következő választ adta:

Igen. Felvittük a kamerákat a Szojuzra, az orosz állomásra. Ott voltunk három és fél hónapig, nem igaz? Három és fél hónapig voltunk az űrben. A kiképzés meg, hát nagyon rossz volt a kiképzésen, sokat szédültem. Az űrben annyira nem, de El Chivo (Emmanuel Lubezki operatőr) igen. Őszintén szólva van is bizonyítékom arról, hogy ott voltunk. Van egy pillanat, amikor tükröződik a kamera, és ott vagyok én is meg Chivo is, ahogy tükröződünk egy sisakban. Ott az űrban. Nem tudom pontosan megmondani, melyik jelenet, de a DVD-n majd kikockázhatod és megnézheted. Ott voltunk.

Advertisement

A következő újságírói kérdésnél Cuaron visszatért a témára és hozzátette, hogy az élességgel is voltak gondok a világűrben.

Persze aztán kiderült, hogy a kérdéseket feltevő Carlos "El Capi" Perez a TV Azteca nevű csatorna egyik viccműsorának szereplője. Azt senki sem tudta megmondani, hogy Cuaron benne volt-e a diliben, vagy csak ennyire képes visszatrollkodni valakit, aki vele próbálkozik.

Advertisement

[Huffington Post, Latin Times]

Share This Story

Get our newsletter