Tegnap √©jf√©lkor teljesen v√©letlen√ľl ott voltam a Sir√°lyn√°l √©s √©lŇĎben akartam blogolni, hogy mi a t√ļr√≥ t√∂rt√©nik ott, azt√°n r√°j√∂ttem, hogy nem tudok olyan k√©pet csin√°lni, amin alapb√≥l kitakarom a rendŇĎr√∂k arc√°t, mert azt musz√°j.

Olyan f√©l egy k√∂r√ľl √©rt√ľnk oda, amikor meglepŇĎdve l√°ttuk, hogy mindk√©t bej√°ratn√°l egy rakat rendŇĎr √°ll. ElŇĎsz√∂r arra gyanakodtunk, hogy m√°r megint lez√°rt√°k az eg√©szet, √©s ugrott az LMBT-buli √©s a Sir√°ly utols√≥nak √≠g√©rt 3 napja is. √Ėt perc √°lldog√°l√°s ut√°n kider√ľlt, hogy marcon√°knak tŇĪnnek, de m√°r lehet ki-, √©s bemenni a bej√°ratokon, csak igazoltatnak. Egyre t√∂bb ember gyŇĪlt √∂ssze a Kir√°ly utc√°ban, akik nem igaz√°n √©rtett√©k, hogy most mi van, esk√ľsz√∂m, hogy a hangulat percre volt att√≥l, hogy spont√°n t√ľntet√©ss√© fajuljon. Azt√°n ink√°bb nem erŇĎltett√ľk a bel√©p√©st, hanem √°tugrottunk a szomsz√©dba inni m√©g egyet, mire visszament√ľnk a bej√°rathoz 10-15 perc ut√°n, az √∂sszes rendŇĎr szŇĎr√©n-sz√°l√°n eltŇĪnt. Arra gondoltunk, hogy lementek a pinc√©be rendet rakni, de ott m√°r kezdŇĎd√∂tt a buli, ami teljesen zavartalanul folytat√≥dott.

Fura √©s kellemetlen volt az eg√©sz jelenet, √©s teljesen √©rtelmetlen is. A Sir√°lyt szek√°lni azut√°n, hogy m√ļlt h√©ten megrohamozt√°k az √∂nkorm√°nyzat szekusai. M√©g maga Tarl√≥s Istv√°n is feleslegesnek tartotta a razzi√°t, igaz, az ŇĎ fŇĎ √©rve nem az volt, hogy mert rendŇĎr√∂ket √°ll√≠tottak tulajdonk√©ppen megf√©leml√≠t√©sk√©nt √©s kontrollk√©nt egy h√°nyatott sors√ļ sz√≥rakoz√≥hely √©s k√∂z√∂ss√©gi t√©r bej√°rat√°hoz, hanem mert "√©rdemtelen√ľl kommunik√°ci√≥s fel√ľlethez seg√≠tettek egy szab√°lytalans√°got szab√°lytalans√°gra halmoz√≥, zavaros motiv√°ci√≥t√≥l vez√©relt csoportosul√°st, alkalmat adva a k√∂zv√©lem√©ny ism√©telt f√©lrevezet√©s√©re". Teh√°t az√©rt, mert a fŇĎv√°ros ezzel √ļjabb t√°mad√°si fel√ľletet adott a Sir√°ly mellett ki√°ll√≥knak √© m√°r megint siker√ľlt egy olyan helyzetet fel√°ll√≠taniuk, amibŇĎl igaz√°b√≥l csak az √ľzemeltetŇĎk j√∂hetnek ki j√≥l.

√Čn t√©nyleg nem √©rtem, hogy mi√©rt vetett szemet az √∂nkorm√°nyzat erre a Kir√°ly utcai helyre. √Črtem, hogy a zavaros szerzŇĎd√©sek miatt k√∂nnyen t√°madhat√≥ (a Sir√°ly √ľzemeltetŇĎi szerint az√©rt nem fizettek b√©rleti d√≠jat, mert nem volt √©rv√©nyes meg√°llapod√°suk), √©rtem, hogy a helyen tartottak m√°r HaHa-rendezv√©nyeket, de ugyan√ļgy volt m√°r megh√≠vott vend√©g korm√°nyp√°rti politikus is. Ezek mind √ľr√ľgyek, de mi az igazi ok?

Amikor a rendŇĎr√∂k elhagyt√°k a helysz√≠nt (nem tudom pontosan, hogy mikor √©rkeztek √©s meddig maradtak), gond n√©lk√ľl le lehetett menni a pinc√©be, ahol folytat√≥dott a negyed6negyed7 fesztiv√°l bulija. De szomor√ļ l√°tni, hogy hacsak valami isteni szikra nem ad megold√°st, h√°rom nappal k√©sŇĎbb m√°r √ľres lesz a pince.

Great story, bro, mi?