Ap√°ti Istv√°n, a Jobbik k√©pviselŇĎje erre hivatkozva nem vett r√©szt a mai parlamenti szavaz√°son. Az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek rajong√≥i d√∂rzs√∂lhetik a tenyer√ľket.

Ap√°ti t√°voll√©t√©ben egy fontos, k√©tharmados t√∂bbs√©get ig√©nylŇĎ szavaz√°s ment √°t a parlamentben, a Jobbiknak pedig most magyar√°zkodnia kell. Mirk√≥czki √Ād√°m, a p√°rt sz√≥vivŇĎje egy mai sajt√≥t√°j√©koztat√≥n azzal a magyar√°zattal √°llt elŇĎ, hogy Ap√°ti hal√°los fenyeget√©seket kapott "a helyi cig√°nymaffia" tagj√°t√≥l. (A hely egy√©bk√©nt M√°t√©szalka.)

A k√©pviselŇĎ k√∂zlem√©nyben is le√≠rta:

Számomra családom élete a legfontosabb

A h√©tv√©g√©n nemcsak engem, de csal√°domat is s√ļlyosan, √©letvesz√©lyesen megfenyegetett a helyi cig√°nymaffia k√°b√≠t√≥szeres tagja, ami miatt a rendŇĎrs√©gi feljelent√©st megtettem. Ez nem holmi Facebook-bejegyz√©s volt, amit a szenz√°ci√≥√©hes, politikai bulv√°rra v√°gy√≥ m√©dia gumicsontk√©nt elŇĎszeretettel cs√≥cs√°l heteken kereszt√ľl, hanem √©lŇĎszavas fenyeget√©s √©rt, mely feles√©gemet √©s f√©l√©ves gyermekemet is √©letvesz√©lybe sodorta. Az ŇĎ biztons√°guk√©rt idŇĎt, p√©nzt, f√°rads√°got nem sajn√°lok, m√©g a mai napon is a t√°mad√°sokat megelŇĎzŇĎ int√©zked√©sekkel foglalkoztam.

Sz√°nalmasnak tartom azokat a politikusokat, akik ebbŇĎl az √©letvesz√©lyes fenyeget√©sbŇĎl politikai hasznot k√≠v√°nnak h√ļzni. Nem k√≠v√°nom, hogy ŇĎk is ilyen torokszor√≠t√≥ helyzetbe ker√ľljenek, de k√©rem, k√©pzelj√©k magukat az √©n helyembe. Nagyon sajn√°lom, hogy a mai fontos szavaz√°son emiatt nem tudtam r√©szt venni, de ebben a fenyegetett helyzetben a lelkiismeretem azt dikt√°lta, hogy maradjak a feles√©gemmel √©s a pici l√°nyommal.

A frakci√≥m r√©sz√©rŇĎl v√°rhat√≥ szankci√≥t term√©szetesen v√°llalom, de sz√°momra a csal√°dom √©lete mindenn√©l fontosabb.

Ap√°ti Istv√°n orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ

Az √©rintett javaslat egy√©bk√©nt k√∂zigazgat√°si m√≥dos√≠t√°sokr√≥l d√∂nt√∂tt, √©s az elfogadott jogszab√°lym√≥dos√≠t√°s alapj√°n "megszŇĪnik a gy√°mhivatalok, a t√°rsadalombiztos√≠t√°si igazgat√°si szervek, a munka√ľgyi k√∂zpontok, a f√∂ldhivatalok, a b√°nyakapit√°nys√°gok √©s a k√∂rnyezetv√©delmi fel√ľgyelŇĎs√©gek eddigi √∂n√°ll√≥s√°ga, hat√°sk√∂reik a korm√°nymegb√≠zott √©s a j√°r√°si hivatal vezetŇĎj√©hez ker√ľlnek."