Drogos cigánnyal takarózik a kétharmadot kisegítő jobbikos

Illustration for article titled Drogos cigánnyal takarózik a kétharmadot kisegítő jobbikos

Apáti István, a Jobbik képviselője erre hivatkozva nem vett részt a mai parlamenti szavazáson. Az összeesküvés-elméletek rajongói dörzsölhetik a tenyerüket.

Advertisement

Apáti távollétében egy fontos, kétharmados többséget igénylő szavazás ment át a parlamentben, a Jobbiknak pedig most magyarázkodnia kell. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője egy mai sajtótájékoztatón azzal a magyarázattal állt elő, hogy Apáti halálos fenyegetéseket kapott "a helyi cigánymaffia" tagjától. (A hely egyébként Mátészalka.)

A képviselő közleményben is leírta:

Számomra családom élete a legfontosabb

A hétvégén nemcsak engem, de családomat is súlyosan, életveszélyesen megfenyegetett a helyi cigánymaffia kábítószeres tagja, ami miatt a rendőrségi feljelentést megtettem. Ez nem holmi Facebook-bejegyzés volt, amit a szenzációéhes, politikai bulvárra vágyó média gumicsontként előszeretettel csócsál heteken keresztül, hanem élőszavas fenyegetés ért, mely feleségemet és féléves gyermekemet is életveszélybe sodorta. Az ő biztonságukért időt, pénzt, fáradságot nem sajnálok, még a mai napon is a támadásokat megelőző intézkedésekkel foglalkoztam.

Szánalmasnak tartom azokat a politikusokat, akik ebből az életveszélyes fenyegetésből politikai hasznot kívánnak húzni. Nem kívánom, hogy ők is ilyen torokszorító helyzetbe kerüljenek, de kérem, képzeljék magukat az én helyembe. Nagyon sajnálom, hogy a mai fontos szavazáson emiatt nem tudtam részt venni, de ebben a fenyegetett helyzetben a lelkiismeretem azt diktálta, hogy maradjak a feleségemmel és a pici lányommal.

A frakcióm részéről várható szankciót természetesen vállalom, de számomra a családom élete mindennél fontosabb.

Apáti István országgyűlési képviselő

Az érintett javaslat egyébként közigazgatási módosításokról döntött, és az elfogadott jogszabálymódosítás alapján "megszűnik a gyámhivatalok, a társadalombiztosítási igazgatási szervek, a munkaügyi központok, a földhivatalok, a bányakapitányságok és a környezetvédelmi felügyelőségek eddigi önállósága, hatásköreik a kormánymegbízott és a járási hivatal vezetőjéhez kerülnek."

Share This Story

Get our newsletter