Kiz√°rt√°k a Tilos a frekvenciap√°ly√°zatb√≥l, nevets√©ges indokkal. Nagyon √ļgy n√©z ki, sz√°nd√©kos k√≥stolgat√°sb√≥l, hogy tesztelj√©k, mekkora lesz a felh√°borod√°s. Ha a konkurens Gazdas√°gi R√°di√≥ nyer, √©s a tendert nem √©rv√©nytelen√≠tik, akkor janu√°r elej√©n rendes ad√≥k√©nt megszŇĪnik a Tilos.

A weboldal√°n jelentette be a Tilos R√°di√≥, hogy formai okokra hivatkozva kiz√°rt√°k a frekvenciap√°ly√°zatb√≥l. A formai ok, amennyire ezt az √©rintett le√≠r√°s√°b√≥l ki tudom h√°mozni, sz√°nd√©kosan nevets√©ges. Egyr√©szt arra hivatkoztak - b√°r azt elsŇĎ k√∂rben, amikor hi√°nyp√≥tl√°st k√©rtek, a m√©diahat√≥s√°g nem jelezte - hogy nem szkennelt√©k be a p√°ly√°zati anyag utols√≥, √ľres oldalait. Igen, j√≥l √©rted, a 476 oldalas paksam√©ta h√°tuls√≥, √ľres oldalait (Itt kicsit jav√≠tottam a poszt eredeti sz√∂veg√©n, mert oldal helyett elŇĎsz√∂r lapot √≠rtam, √≠gy nem volt vil√°gos, hogy itt be nem szkennelt √ľres h√°ts√≥ oldalakr√≥l van sz√≥.)

A Tilos posztja azt mondja:

ugyan t√©nyleg szerepel a ki√≠r√°sban, hogy az √°th√ļzott √ľres oldalakat is be kell szkennelni, de mi ez alatt a dokumentumban olykor, a form√°z√°s k√∂zben keletkezŇĎ √ľres oldalakra √©s nem a h√°ts√≥ oldalakra gondoltunk. (Meg is fordult a fej√ľnkben, hogy milyen botr√°ny lenne abb√≥l, ha a majdnem 500, teljesen egyforma h√°ts√≥ oldalt is beszkenneln√©nk‚Ķ)

Advertisement

Az eg√©szen biztos, hogy a hi√°nyoss√°g, ha ez t√©nyleg annak sz√°m√≠t, m√°r a p√°ly√°zat beny√ļjt√°sakor is fenn√°llt, √©s az NMHH - eszerint sz√°nd√©kosan - nem sz√≥lt r√≥la, amikor hi√°nyp√≥tl√°sra sz√≥l√≠totta fel kor√°bban a Tilost, most viszont lecsapott r√°.

A m√°sik indok az, hogy b√°r a sz√ľks√©ges mŇĪk√∂d√©si let√©tet a ki√≠r√≥ k√©r√©s√©nek megfelelŇĎen a bankban elk√ľl√∂n√≠tett√©k, az NMHH m√°sfajta, olyan elk√ľl√∂n√≠t√©st szeretett volna, hogy a p√©nz kiker√ľlj√∂n a sz√°mlatulajdonos szabad rendelkez√©se al√≥l. A poszt szerint sem a Tilos, sem a bankjuk nem ismer olyan konstrukci√≥t, amiben a lek√∂t√©s elvenn√© a p√©nzt annak tulajdonos√°t√≥l √©s kivenn√© a rendelkez√©se al√≥l. Az NMHH levele szerint viszont a p√©nzt elk√ľl√∂n√≠tett p√©nzforgalmi sz√°ml√°ra kellett volna helyezni, nem pedig elk√ľl√∂n√≠tett bet√©tsz√°ml√°ra, mert az elk√ľl√∂n√≠tett p√©nzforgalmi sz√°ml√°n a p√©nzzel m√°r nem rendelkezhet szabadon a tulajdonosa.

Advertisement

A helyzet most a k√∂vetkezŇĎ:

- ha a p√°lyzatot, aminek van m√©g egy indul√≥ja, eredm√©nytelennek nyilv√°n√≠tj√°k, akkor √ļj p√°ly√°zatot √≠r majd ki a M√©diahat√≥s√°g. Ez nem okozna probl√©m√°t a Tilosnak, mert kor√°bban m√°r k√©rt√©k √©s meg is kapt√°k a sug√°rz√°si enged√©ly√ľk meghosszabb√≠t√°s√°t, ami m√©g tov√°bb is k√©rhetŇĎ, ha elny√ļlik a folyamat.

Advertisement

- ha viszont megnyeri a konkurens Gazdas√°gi R√°di√≥, akkor a Tilosnak a mostani form√°ban annyi, a meghosszabb√≠tott enged√©ly√ľknek megfelelŇĎen janu√°r elej√©ig sug√°rozhatnak, √©s k√∂zben eld√∂nthetik, hogy megint √°tmennek netr√°di√≥ba, abbahagyj√°k vagy megint j√∂n a romantikus kal√≥zkod√°s.

A v√©gkifejlet val√≥sz√≠nŇĪleg att√≥l is f√ľgg, hogy a k√∂zv√©lem√©ny mennyire fog most h√°borogni a Tilos kicsin√°l√°s√°n.