Olyan szerzŇĎd√©st raktak ki a Facebookra, ami szerint 95 n√©gyzetm√©teres eltitkolt tetŇĎkertje is van a fideszes frakci√≥vezetŇĎnek. Az ezt publik√°l√≥ fb-csoportban azt √≠rj√°k, 20 milli√≥t √©rhet. A Cink √ļgy tudja, laz√°n √©rhet 300 milli√≥t Rog√°n penthouse-lak√°sa.

Folytat√≥dnak a parajelens√©gek, √©s egyre csak duzzadnak a Pasa Parkban lak√≥ fideszes nagykuty√°k luxuslak√°sai. Most arra utal√≥ pap√≠rt publik√°ltak a "Rog√°n-rezsi el√©g kicsi?"-csoportban, miszerint a fideszes frakci√≥vezetŇĎnek van egy, a vagyonbevall√°sban nem szerepeltetett, lak√°s m√©retŇĪ tetŇĎterasza is.

Megk√©rdeztem egy √©p√≠t√©si v√°llalkoz√≥t, aki azt mondta, az ilyen tetŇĎteraszokat k√°b√© 20-30 n√©gyzetm√©teres m√©retig a lak√°s n√©gyzetm√©ter√°r√°nak fel√©vel, af√∂l√∂tt, √≠gy a 95-√∂s tartom√°nyban harmad√°val szokt√°k sz√°molni, vagyis a terasz √°ra 30 n√©gyzetm√©ternyi lak√°s√°rnak felelhetett meg.

A publik√°lt pap√≠rb√≥l az der√ľl ki, hogy Rog√°n√©k√© a frakci√≥vezetŇĎ 184,53 n√©gyzetm√©teres lak√°sa plusz Rog√°n feles√©g√©nek √©s Pusk√°s V. ker√ľleti alpolg√°rmester feles√©g√©nek k√∂z√∂s pec√≥j√°nak a fele, azaz m√©g k√°b√© 70 n√©gyzetm√©ter plusz a 94,64 n√©gyzetm√©teres tetŇĎkert.

Ez utóbbi eddig nem szerepel a bevallásban.

A Cink √ļgy tudja, hogy ugyanazen a luxustelepen m√°snak 300-320 milli√≥ k√∂r√ľli √∂sszegbe ker√ľlt a Rog√°n√©k√©hoz hasonl√≥ penthouse lak√°sa. Nem biztos, hogy a k√©t ingatlan pont egyforma, de √≥ri√°si elt√©r√©s az√©rt nem val√≥sz√≠nŇĪ, hogy lenne k√∂zt√ľk. Persze azt sem tudhatjuk, hogy a beruh√°z√≥ c√©g a vezetŇĎ politikusoknak annyi√©rt adta-e a lak√°s n√©gyzetm√©ter√©t, mint egy "mezei" vevŇĎnek.

Advertisement

A park egy√©bk√©nt t√©nyleg luxushely, nem √°tlagos lak√≥park, a teremgar√°zsb√≥l liften hazafel√© igyekvŇĎ lak√≥nak p√©ld√°ul odasz√≥l a 24 √≥r√°ban ŇĎrk√∂dŇĎ port√°s a belsŇĎ kommunik√°ci√≥s rendszeren, ha levele van.