Devecz Miklósból óvatlanul kibukott a Kádár-korszak középkádere.

A korábban főként közlekedési cégeknél dolgozó vezetőt tavaly decemberben nevezte ki Balog Zoltán a Szegedi Tudományegyetem kancellárjának, és a feladata az, hogy megszűnjön az egyetemek rossz gazdálkodása:

Az állami felsőoktatási intézmények új irányítási rendszerében a rektor az intézmény első számú vezetője, de a kancellár felel az igazgatási, gazdálkodási, jogi, közbeszerzési, műszaki, informatikai működtetésért.

Advertisement

A kancellárról (aki egyébként a ZTE labdarúgócsapatának elnöke is) korábban már kiderült, hogy kamudoktorit tüntetett fel az önéletrajzában, most pedig egy március végi interjú került elő, amelyben képes kimondani az alábbi mondatot, arra a kérdésre, hogy a hallgatók életére milyen hatással lesznek az egyetem SZMSZ-ében bekövetkező változások:

Hát ez a szervezetet érinti magát, és a hallgató pedig, ahogy a nevében is van, hallgat és tanul, ez őket nem fogja érinteni.

Tulajdonképpen semmi megdöbbentő, de érdekes látni, hogyan tekint egy egyetemi vezető ma az egyetemistákra. (A teljes interjúban a 13. perc környékén jön az inkriminált mondat.)

Advertisement

(via mindenekfelett, theycalledhimsanyi)

Share This Story

Get our newsletter