Devecz Miklósból óvatlanul kibukott a Kádár-korszak középkádere.

A kor√°bban fŇĎk√©nt k√∂zleked√©si c√©gekn√©l dolgoz√≥ vezetŇĎt tavaly decemberben nevezte ki Balog Zolt√°n a Szegedi Tudom√°nyegyetem kancell√°rj√°nak, √©s a feladata az, hogy megszŇĪnj√∂n az egyetemek rossz gazd√°lkod√°sa:

Az √°llami felsŇĎoktat√°si int√©zm√©nyek √ļj ir√°ny√≠t√°si rendszer√©ben a rektor az int√©zm√©ny elsŇĎ sz√°m√ļ vezetŇĎje, de a kancell√°r felel az igazgat√°si, gazd√°lkod√°si, jogi, k√∂zbeszerz√©si, mŇĪszaki, informatikai mŇĪk√∂dtet√©s√©rt.

A kancell√°rr√≥l (aki egy√©bk√©nt a ZTE labdar√ļg√≥csapat√°nak eln√∂ke is) kor√°bban m√°r kider√ľlt, hogy kamudoktorit t√ľntetett fel az √∂n√©letrajz√°ban, most pedig egy m√°rcius v√©gi interj√ļ ker√ľlt elŇĎ, amelyben k√©pes kimondani az al√°bbi mondatot, arra a k√©rd√©sre, hogy a hallgat√≥k √©let√©re milyen hat√°ssal lesznek az egyetem SZMSZ-√©ben bek√∂vetkezŇĎ v√°ltoz√°sok:

H√°t ez a szervezetet √©rinti mag√°t, √©s a hallgat√≥ pedig, ahogy a nev√©ben is van, hallgat √©s tanul, ez ŇĎket nem fogja √©rinteni.

Tulajdonk√©ppen semmi megd√∂bbentŇĎ, de √©rdekes l√°tni, hogyan tekint egy egyetemi vezetŇĎ ma az egyetemist√°kra. (A teljes interj√ļban a 13. perc k√∂rny√©k√©n j√∂n az inkrimin√°lt mondat.)

Advertisement

(via mindenekfelett, theycalledhimsanyi)