Illustration for article titled A háború eddigi legjobb poénja: katonai behívót kapott a brazil Edmar

Nem nagyon történnek vicces dolgok a kelet-ukrajnai háborúban, és lehet, hogy végső soron ez a hír is véresen komoly: Edmar, a Metalliszt Harkov brazil légiósa mindenesetre elég rendesen berezelt, amikor katonai behívót hozott neki a posta. A felesége pláne.

Advertisement

Az a helyzet, hogy a brazil labdarúgó már 2002 óta Ukrajnában játszik, 2007-ben meg is nősült Szimferopolban, később Harkovba költözött, majd 2011-ben bemutatkozott a válogatottban. Ügyes a srác, a Franciaország elleni 2-0-s vb-pótselejtezőn például gólpasszt adott Zozulja csapattársnak. Felvette a felesége nevét is, most úgy hívják teljes egészében, hogy Edmar Halovskyi de Lacerda.

Voltaképpen nem nagy csoda, hogy 34 éves hadköteles ukrán állampolgárként behívták, de azért nem szívesen tenne eleget az invitálásnak. Azt mondta, fogalma sem volt, mi a nyavalyát tegyen, azonnal a klubhoz fordult, és az elöljárók megígérték, hogy rendezik a gondjait. Tatjana asszony még jobban fél, de bíznak benne mindketten, hogy megoldódik a helyzet. "Ha mégis be kellene vonulnom, nem tudom, mit csinálnék – panaszolta a sajtónak Edmar. – Én semmi mást nem tudok igazán jól csinálni a futballon kívül."

Share This Story

Get our newsletter