A gyenge forint valóságos áldás!

Illustration for article titled A gyenge forint valóságos áldás!

Méghozzá a turizmus szempontjából. Erről még este beszélt Varga Mihály miniszter a tévében.

Advertisement

Én meg most vettem észre, nézelődés közben, arra voltam ugyanis kíváncsi éppen, hogy mit is csinál ez az egyre hisztérikusabbnak tűnő forint, ami ma is előszeretettel tartózkodik 320 egység környékén/fölött az euróhoz képest.

A turizmust természetesen nem úgy kell érteni, hogy nektek jobb lesz elutazni a horvát vagy akármilyen tengerpartra, hanem úgy, hogy a brit sörbicikliseknek lesz jobb sörbiciklizni Budapesten. Mondta is Varga Mihály, hogy egyes felmérések szerint Thaiföld után ár/érték-arányban Magyarország a legkedveltebb célpontja a nemzetközi turizmusnak.

Advertisement

Örvendezzünk együtt ennek a hírnek szerintem.

Egyébként az elmúlt órában vagy háromszor elolvastam ezt a pontosításos-bevándorlásos hírt még 2001-ből. Orbán Viktor akkor ugyebár arról beszélt, hogy ha tartani akarjuk a növekedés tempóját, több millió munkáskézre lehet szükség a következő néhány évben.

Advertisement

Nekem erről most az jut eszembe – nyilván nem először –, hogy elment pocsékba tizennégy év, és biztos, hogy erről nemcsak a gazdasági világválság tehetett. Gondoltátok volna például, hogy 2015-ben még egyáltalán lesz forint, és nem euróval fogunk fizetni a Tescóban CBA-ban?

Advertisement

Na mindegy, holnap megyek Pozsonyba meccsre – leverjük a Szocsit, mint a pinty, legalábbis remélem –, pénzt nem kell váltanom, általában van nálam szlovák fizetőeszköz.

Share This Story

Get our newsletter