This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A gyakorlatban tényleg leállt az EU-pénzek osztása

Ez az igazi szopóroller: a rendszer ügyetlen kormányzati átalakítása miatt nem adunk le számlát, a pénzek nem jönnek, állnak a projektek és a teljes magyar gazdaság szívja meg, de nagyon. Végre egy ügy, aminek van konkrét felelőse: Lázár János, a kormány megoldóembere.

Advertisement

A magyar kormány, és annak egyik ökle, Lázár János a jelek szerint sokkal ügyesebb egyes iparágak einstandolásában és azok átjátszásában Fidesz-közeli vállalkozóknak, mint legális ügyek hatékony menedzselésében. Orbán Viktor tavaly azzal bízta meg, hogy gyorsítsa fel az EU-pénzek áramoltatását. Lázár nekiállt és átalakította a rendszert. Az egyetlen létező fideszes recept szerint: mindent söpörjünk be a gigaminisztériumok alá. Az eredménye az lett, hogy rengetegen felmondtak, a rendszer nem állt fel renedesen, az EU nem is bízik a működésében, ezért leálltak a magyar gazdaság vérét jelentő átutalások, már a győztes pályázók sem kapnak pénzt.

A 444 friss cikkében a téma nagymestere, dr Magyari pályázók és pályázatírók gyakorlati tapasztalatai alapján festi le, mi a valóság ma EU-pénz-fronton.

Share This Story

Get our newsletter