This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A gazdasági menekültek befogadását sürgette Ferenc pápa

Illustration for article titled A gazdasági menekültek befogadását sürgette Ferenc pápa

Nemcsak a háborúk elől menekülők, hanem kifejezetten a gazdasági bevándorlók felkarolására is biztatta a pápa az európai egyházakat.

Advertisement

Abból az alakomból beszélt a témáról, hogy a Vatikánban fogadta az Erdő Péter bíboros vezette Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és a Christopher Hill anglikán főpásztor vezette Európai Egyházak Konferenciája (CEC) tagjait. Ferenc az MTI szerint úgy fogalmazott, hogy

a háborúktól, üldözéstől és nyomortól Európába menekülő ezrek drámai és gyakran tragikus végzetű vándorlásának fényében az európai egyházaknak kötelessége együttműködni a szolidaritás és befogadás ösztönzésében.

Advertisement

Ezenkívül kiállt a szabad, békés vallásgyakorlás mellett, amit nem lehet nem a muzulmánok szabad kendőviselése melletti állásfoglalásként értelmezni:

Ferenc pápa az európai intézményeknek is üzent kijelentve, hogy bizonyos törvények a “rosszul értelmezett tolerancia nevében” megakadályozzák a vallási meggyőződés szabad, békés és legitim gyakorlását. Ezt az egyházfő olyan új kihívásnak nevezte, amellyel szemben az európai keresztény egyházaknak közösen kell fellépniük, felülemelkedve az egymás közötti múltbéli megosztottságon.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter