A Gawker programozója leleplezte a Barátok köztöt

Kollégánk programmal elemezte ki másik kollégánk bejegyzését, amiben utóbbi szmájlikkal és más emotikonokkal jelezte, hogyan változott a hangulata a legutóbbi epizód nézése közben, percről percre. Az eredmény: reklám idején pörögnek föl az események. Nem lehet véletlen!

Perfectvillain János, cégünk projektmenedzsere óriási BK-rajongó. Annyira lelkes, hogy legutóbb tévézés közben a hangulata minden rezdülését jegyzőkönyvbe rögzítette, pár másodpercenkénti mintavétellel. Itt egy véletlenszerűen kiragadott részlet belőle:

:D

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDD

:DDDDDD

:DDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDD

:D

:DDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:D

:D

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

D:DDDDDDDDD

:DDDD

:D :D :D :D : D:D :D :D :D:DD:DDDD

:(

:((((

:((((((((((((

:/

:////

:/

:/

:////

:(

:((((((

:(

:/

:/

:/

: /

: v /

: /

:DDDDDDDDDDDDD

:D :D :D : D :DDDDDDDDDDDDD

: /

: ///

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDD

Mit mondana erre egy átlagos ember? Hát olyasmit, hogy:

?

esetleg:

???

vagy:

hát szegény nagyon csúnyán beszakított.

De nem egy programozó! A bejegyzés annyira feltüzelte Serif-Startposting István kollégát, hogy egészen másfajta akcióba lendült:

utolagos engedelmeddel kimasoltam a posztodbol az erdemi reszt, es irtam gyorsan egy szkriptet, ami a sorokban talalhato karaktereket igy pontozza:

pointValue = {

'!': 5,

'1': 4,

'D': 3,

'd': 2,

')': 1,

'/': -3,

'\': -3,

'(': -5

}

ugy szamoltam, hogy 30 perc lehet egy baratok kozt adas, ez alapjan abrazoltam a hangulatod valtozasat, percenkent atlagolva.

Advertisement

az mindenkepp latszik, hogy ez alapvetoen egy vidam epizod volt, sehol nem mentel le negativ tartomanyokba. ami viszont foleg erdekes volt szamomra, az az, hogy felidonel — tehat valoszinu a reklam kornyeken — milyen szepen felporogtek az esemenyek! gondolom ez tudatos a musor keszitoi reszerol, hogy ott tudjak tartani a kedves nezot a reklam ideje alatt is a keszulek elott.

A programozók csodálatos emberek, akik egy másik bolygó nyelvét beszélik és váltópapucsot hordanak, mint az alsós áltisok a kommunizmus alatt, én a konyhában szoktam elhűlve hallgatni őket, de azt nem tudtam, hogy velük tévézni is sokkal jobb.

(fotó: munchweb.com)

Share This Story

Get our newsletter