Koll√©g√°nk programmal elemezte ki m√°sik koll√©g√°nk bejegyz√©s√©t, amiben ut√≥bbi szm√°jlikkal √©s m√°s emotikonokkal jelezte, hogyan v√°ltozott a hangulata a legut√≥bbi epiz√≥d n√©z√©se k√∂zben, percrŇĎl percre. Az eredm√©ny: rekl√°m idej√©n p√∂r√∂gnek f√∂l az esem√©nyek. Nem lehet v√©letlen!

Perfectvillain J√°nos, c√©g√ľnk projektmenedzsere √≥ri√°si BK-rajong√≥. Annyira lelkes, hogy legut√≥bb t√©v√©z√©s k√∂zben a hangulata minden rezd√ľl√©s√©t jegyzŇĎk√∂nyvbe r√∂gz√≠tette, p√°r m√°sodpercenk√©nti mintav√©tellel. Itt egy v√©letlenszerŇĪen kiragadott r√©szlet belŇĎle:

:D

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDD

:DDDDDD

:DDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDD

:D

:DDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:D

:D

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

D:DDDDDDDDD

:DDDD

:D :D :D :D : D:D :D :D :D:DD:DDDD

:(

:((((

:((((((((((((

:/

:////

:/

:/

:////

:(

:((((((

:(

:/

:/

:/

: /

: v /

: /

:DDDDDDDDDDDDD

:D :D :D : D :DDDDDDDDDDDDD

: /

: ///

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDD

Mit mondana erre egy √°tlagos ember? H√°t olyasmit, hogy:

?

esetleg:

???

vagy:

h√°t szeg√©ny nagyon cs√ļny√°n beszak√≠tott.

De nem egy programoz√≥! A bejegyz√©s annyira felt√ľzelte Serif-Startposting Istv√°n koll√©g√°t, hogy eg√©szen m√°sfajta akci√≥ba lend√ľlt:

utolagos engedelmeddel kimasoltam a posztodbol az erdemi reszt, es irtam gyorsan egy szkriptet, ami a sorokban talalhato karaktereket igy pontozza:

pointValue = {

'!': 5,

'1': 4,

'D': 3,

'd': 2,

')': 1,

'/': -3,

'\': -3,

'(': -5

}

ugy szamoltam, hogy 30 perc lehet egy baratok kozt adas, ez alapjan abrazoltam a hangulatod valtozasat, percenkent atlagolva.

az mindenkepp latszik, hogy ez alapvetoen egy vidam epizod volt, sehol nem mentel le negativ tartomanyokba. ami viszont foleg erdekes volt szamomra, az az, hogy felidonel ‚ÄĒ tehat valoszinu a reklam kornyeken ‚ÄĒ milyen szepen felporogtek az esemenyek! gondolom ez tudatos a musor keszitoi reszerol, hogy ott tudjak tartani a kedves nezot a reklam ideje alatt is a keszulek elott.

A programoz√≥k csod√°latos emberek, akik egy m√°sik bolyg√≥ nyelv√©t besz√©lik √©s v√°lt√≥papucsot hordanak, mint az als√≥s √°ltisok a kommunizmus alatt, √©n a konyh√°ban szoktam elhŇĪlve hallgatni ŇĎket, de azt nem tudtam, hogy vel√ľk t√©v√©zni is sokkal jobb.

Advertisement

(fotó: munchweb.com)