Ezt nem √©n mondom, hanem Guilleaume Normand √∂nk√©ntes, aki az oroszok oldal√°n harcol a kelet-ukrajnai h√°bor√ļban, √©s m√©g tegnap sz√©p nagy anyagot k√©sz√≠tett vele a gazeta.ru. Igaz√°b√≥l az√©rt szeml√©zem, mert a t√∂rt√©net gyorsan elkezdett m√©mesedni, √©s vicceseket produk√°l.

A fenti k√©pen a cirill betŇĪs r√©sz azt jelenti, hogy te honnan j√∂tt√©l, testv√©r, a v√°laszt meg √ļgyis √©rtitek. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a vil√°g k√ľl√∂nb√∂zŇĎ r√©szeibŇĎl eg√©szen k√ľl√∂n√∂s kult√ļr√°j√ļ √©s habitus√ļ √∂nk√©ntesek is √©rkeztek a Donbasszba, term√©szetesen mindk√©t oldalra.

A legnagyobb visszhangjuk eddig tal√°n a szerbeknek √©s a horv√°toknak volt, elŇĎbbiek az oroszok, ut√≥bbiak az ukr√°nok oldal√°n harcolnak, nekik pl. saj√°t azovos facebook-oldaluk is volt m√©g m√ļlt h√©ten, amit idŇĎk√∂zben t√∂r√∂ltek. Szint√©n sokat √≠rtak a k√©t spanyolr√≥l is, akiket DonyeckbŇĎl hazat√©rve lekapcsoltak a hat√≥s√°gok, √©s s√ļlyos bŇĪncselekm√©nyekkel v√°dolj√°k ŇĎket.

Guilleaume Normand roppant k√ľl√∂n√∂s figura, a cikkbŇĎl √ļgy tŇĪnik, Marine Le Pen Nemzeti Frontja sem el√©g nemzeti neki, √©s t√©nyleg arra sz√°m√≠t ‚Äď vagy legal√°bbis azt mondja ‚Äď, hogy mivel a Nyugat √©s benne Franciaorsz√°g nem fogja tudni megoldani a probl√©m√°it, ez√©rt elŇĎbb-ut√≥bb kit√∂r a polg√°rh√°bor√ļ. Pontosan kik k√∂z√∂tt, nem vil√°gos, mert igaz√°b√≥l nem a meg√©lhet√©si bev√°ndorl√≥k (eln√©z√©st) √©s az echte franci√°k, hanem a liber√°lisok-kapitalist√°k √©s a nincstelenek k√∂z√∂tt l√°t kib√©k√≠thetetlen ellent√©teket. Legink√°bb mindenki mindenki ellen lesz a beoszt√°s.

Advertisement

Enn√©l az agymen√©sn√©l √©rdekesebb, amit a harcokr√≥l mond. Azt √°ll√≠tja, sem az ukr√°nok, sem a felkelŇĎk nincsenek tiszt√°ban a korszerŇĪ h√°bor√ļz√°s felt√©teleivel-saj√°toss√°gaival, csak loholnak √©s l√∂v√∂ld√∂znek √∂sszevissza eszetlen√ľl, √©s emiatt is nagyon durv√°k a vesztes√©gek mindk√©t oldalon. Mondjuk ezt saj√°t egykori katonai √©lm√©nyeim alapj√°n sim√°n el tudom k√©pzelni.