A francia cigiellenes lobbi tal√°lt egy kiskaput a rendelkez√©sben √©s √∂t √©tteremben siker√ľlt betiltania a teraszon doh√°nyz√°st, √≠rja a francia The Local.

Franciaorsz√°gban 2008-ban vezett√©k be, hogy z√°rt, nyilv√°nos helyeken tilos a doh√°nyz√°s, de mint b√°rmilyen m√°s orsz√°gban (n√°lunk is), azzal m√©g √°t lehetett hidalni a dolgot, hogy az √©ttermek, k√°v√©z√≥k √©s kocsm√°k teraszokat √©p√≠tettek, ahol annyiszor gy√ļjthatott r√° b√°rki, ak√°rh√°nyszor csak szeretett.

A Droit des non-fumeurs, azaz a nemdoh√°nyz√≥k v√©delm√©ben fell√©pŇĎ szervezet azonban b√≠r√≥s√°ghoz fordult, ami meg kimondta, hogy hi√°ba megy szembe minden logikus magyar√°zattal, a terasz nem nyitott t√©r, ha h√°rom oldalr√≥l le van ker√≠tve, ha fedett, ha nem. Sz√≥val ott is √©rv√©nyes a doh√°nyz√°s tilt√°sa.

K√∂zben √°ll√≠t√≥lag a Starbucks 25 m√©teres k√∂zel√©ben sem lehet cigizni, akkor sem, ha a saj√°t kocsidban √ľlsz, valamint New York egyik legnagyobb fŇĎb√©rlŇĎje, a Related Companies megtiltotta a bag√≥z√°st az √©p√ľleteken bel√ľl is. Olvassatok errŇĎl t√∂bbet a Gawkeren.