M√°r nem is k√©rd√©s, hogy mostan√°ban a rangado.hu, a nyugat.hu le√°nya a legjobb magyar sport√ļjs√°g, bunda√ľgyben egyenesen fergetegesek. Mai leleplez√©s√ľk legal√°bb olyan kem√©ny, mint az a tegnapi, miszerint D√©t√°ri Lajos √©s a Sport t√©v√© mŇĪsorvezetŇĎje, Lipcsei Betta is √©rintett az √ľgyben, csak valami√©rt nem indult ellen√ľk elj√°r√°s. Ut√≥bbir√≥l m√©g azt is tudni v√©lik, hogy a Bet365-√∂n fogadott. Ma azt √≠rt√°k meg, hogy az UEFA monitoringrendszer√©nek riaszt√°sai alapj√°n 2009-ben kilenc elsŇĎoszt√°ly√ļ csapat bund√°zott √ļgy, hogy a focisz√∂vets√©g az esetek nagy r√©sz√©t eltitkolta √©s nem ind√≠tott elj√°r√°st.

Ez a kilenc a Ferencv√°rosi TC, az √öjpest FC, a Kecskem√©ti TE, a Vasas FC, a Zalaegerszegi TE FC, a GyŇĎri ETO, a Lombard P√°pa, az MTK √©s a Ny√≠regyh√°za.

Az biztos, hogy a budapesti szerkesztŇĎs√©gek sportrovataiban j√≥ p√°r √©ve t√©nyk√©nt pletyk√°ltak arr√≥l, hogy sokkal t√∂bb csapat √©s j√°t√©kos bund√°zott, mint az a publikus nyomoz√°sok alapj√°n sejthetŇĎ lenne. Mindenf√©le list√°kr√≥l besz√©ltek, rajtuk veretes nevekkel, akikhez nem fognak ny√ļlni. √Čs arr√≥l is √©vek √≥ta sz√≥ volt, hogy van vallom√°s D√©t√°rira.

√Čn az MTK j√≥ p√°r meccs√©n j√°rtam ebben az idŇĎszakban √©s azt kell mondjam, a szurkol√≥inkban megannyi kis rangado.hu veszett el, mert ŇĎk m√°r akkor tudt√°k, aminek n√©ha d√ľh√∂sen kiab√°lva adtak hangot. Az √°tlagos magyar szurkol√≥ mondjuk abszol√ļte megbocs√°t√≥ a j√°rt√©kosokkal, √©s a f√©reg tulajdonost szokta szidni, hogy nem fizet rendesen, val√≥s√°ggal belehajszolva a fi√ļkat a tippmixel√©sbe.