Illustration for article titled A fotós szerint nem igaz, hogy kérésére lógatták a munkást a gödörbe

A Népszabadság fotósa, Teknős Miklós készítette ezt a nagyon vicces képet a Várkert Bazár felújításán. A munkavédelmi hivatal szerint a jelenetet a munkások Teknősnek állították be. Teknős azt mondja, ez nem igaz.

Advertisement

A számtalan mémet generáló kép szeptember 2-án jelent meg a Népszabadságban, az újságnak 24 éve dolgozó Teknős Miklós készítette. A Vastagbőr megkereste a munkavédelmiseket, hogy mi történik itt, és ezt a bizarr választ kapta Szivák Bernadett sajtófőnöktől:

Az Ön e-mailje alapján másnap (2014. szeptember 4-én) munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzést tartottak az illetékes munkavédelmi és munkaügyi hatóság felügyelői. Az ellenőrzés során az eljáró felügyelők a képen látható munkavállalók közül kettőt a helyszínen találtak, akik tanú nyilatkozatai alapján kijelenthető, hogy a fénykép egy fotós kérésére készült. Az ellenőrzésen készült jegyzőkönyv tanúsága szerint ismeretlen férfi jelent meg a munkaterületen fényképezőgéppel, és a kivitelezést végző dolgozókkal megbeszélte, hogy magán célra szeretné készíteni a fotót, és kifejezetten extrém helyzet ábrázolása a célja. A fejjel gödörbe lógatott személy testi épségének veszélyeztetése ennek a felelőtlen kérésnek a következménye volt, és nem valós munkavégzési helyzetből adódott.

Advertisement

Az ismeretlen férfi a fényképezőgéppel, azaz Teknős Miklós azonban ma azt mondta a 444-nek, hogy szó sincs erről:

Megkerestük Teknős Miklós fotóst, aki szerint egész egyszerűen nem igaz, amit a kormányhivatal ír. Ezt nekik is elmondta volna, ha megkeresik, és szívesen megmutatta volna a teljes sorozatot, amiből kiderül, hogy a munkások hosszasan szereltek egy szűk helyen, amihez nehezen fértek hozzá.

Teknős azért ment a Várkerthez, hogy ott az átadás utáni is tovább folytatódó munkálatok fotózza. Akkor már a két munkás fogta és lógatta a harmadik társukat. Amikor végeztek, odament hozzájuk, és bemutatkozott, megemlítve a munkahelyét is. Teknős szerint erős a gyanú, hogy utóbb megfenyegették a munkásokat.

Advertisement

Fotó: Teknős Miklós/Népszabadság

Share This Story

Get our newsletter