A fene se gondolta volna, hogy a valóságban is lehet rickrollozni, pedig lehet.

Az egész az együttes Hot Buns c. számával és annak klipjével kezdődött, amiben a tagok ZZ Top-osra maszkírozott, zuhanyozó meleg kamionosokként énekelnek arról, hogy anyu is meg apu is megmondta, alaposan meg kell mosni mindent.

Szerintem nem is egy olyan jó szám.

Ezen a homoszexualitást, az abortusz- és csomó minden mást is ellenző, világvégét és erkölcsi fertőt kiáltó, Westboro Baptist Church nevű egyház úgy felhúzta magát, hogy amikor 2011-ben a Foo Fighters Kansas Cityben koncertezett, gyorsan ki is mentek tüntetni ellenük. Az együttes erre a lehető legviccesebb és legokosabb módon reagált, felvették megint a klipbéli jelmezüket, odagurultak egy teherautó platóján, eljátszották a számot a demonstrálóknak és elmondták, hogy őket aztán nem zavarja, ki szeret kit, Isten áldja Amerikát.

Most ismét a városban járt az együttes, és a WBC tagjai ismét kimentek az ostoba tábláikat lengetni. A Foo Fighterst most sem kellett félteni, most egyszerűen csak Rick Astley azóta mémmé vált, Never Gonna Give You Up c. számát bömböltették a kocsiról. A dolognak kevés köze volt az eredeti, netes rickrollozáshoz – ahol egy fontosnak tűnő link valójában a dalhoz vezet –, de azért elég nagy sikert arattak vele.

Abba bele se merek gondolni, mi lett volna, ha mondjuk Lázár János vagy Gyurcsány Ferenc kezdi el kínosan bugizva énekelni a dalt a Parlament lépcsőjének tetejéről, amikor épp ellenük tüntettek a Kossuth téren. Nem mintha trollkodásból ne lenne elég itthon is.

Advertisement

via BB

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter