Ma √©jjel 0:23 fel√© √°lmosabb voltam, mint reform√°tus terrorista, akit azzal k√≠noznak a katolkus Guanatanam√≥n, hogy meg√°ll√°s n√©lk√ľl Harrach P√©ter-besz√©deket j√°tszanak le neki. ElŇĎtte √≠rtam p√°r posztot, megn√©ztem egy spanyol kies√©si rangad√≥t, ut√°na elgondolkoztam, hogy abban a hirdet√©sben, hogy "Jelenleg 5 hetes baby selyemmajom kedvezŇĎ √°ron, csal√°di okok miatt elad√≥", mi lehetett a csal√°di ok. √Čs hogy ha valaki k√ľl√∂n ki√≠rja, hogy "Mag√°nszem√©lytŇĎl nem haszn√°lt kutyah√°z elad√≥", akkor az azt jelenti-e, hogy a kutyah√°z√ľgyn√∂k√∂k szem√©t nagy sz√°zal√©kokat szoktak r√°tenni. 0:25 t√°j√°n kapar√°sz√≥ hangot hallottam a kertbŇĎl.

Kimentem, hallgat√≥ztam √©s b√°multam a s√∂t√©tbe, de nem tudtam meg√°llap√≠tani, hogy s√ľndiszn√≥ volt, macska, vagy a m√°sik √©p√ľletben √©lŇĎ nyelv√©sz, aki √∂t celsiusfokos hŇĎm√©rs√©kletig t√≠zujjas neopr√©n l√°btyŇĪben szokott futni a k√∂rny√©ken, onnant√≥l meg mez√≠tl√°b. Visszamentem a h√°zba, ahol csend volt mindaddig, m√≠g 0:27 k√∂r√ľl olyan ritmikus zaj nem kezdett hallatszani, mintha valaki p√°r m√°sodpercenk√©nt k√©zzel √∂sszenyomna egy kisebb m√©retŇĪ s√≠pol√≥s gumi√°llatot vagy macskaj√°t√©kot. H√°rom napja ez megy, √≠gy csak legyintettem, hogy "m√°r megint dugnak a g√∂r√∂g teknŇĎs√∂k", megitattam az √°gyukb√≥l v√≠z√©rt rim√°nkod√≥ gyerekeket, azzal elŇĎvettem P. J. O'Rourke All The Trouble In The World c√≠mŇĪ k√∂nyv√©t, a mellemre helyeztem, √©s elaludtam.

De rengést, azt semmifélét nem éreztem!

Mindez Bud√°n, a Moszva t√©r f√∂l√∂tt 600 m√©terrel, a Fill√©r utca egyik mell√©kutc√°j√°ban t√∂rt√©nt. Szem√©ts√©g, ez lehetett volna √©letem elsŇĎ f√∂ldreng√©se. R√°ad√°sul √ļgy, hogy mindek√∂zben a sokadik emeleten lak√≥ budapesti ismerŇĎs√∂k olyanokat √≠rtak az √©jszak√°r√≥l, hogy "para volt hogy a mosogat√≥b√≥l kibillent a v√≠z" meg "felk√∂ny√∂k√∂lve b√°multam a l√°bam a takar√≥ alatt √©s arra gondoltam, hogy az istenbe mozoghat, ha senki nem l√∂kd√∂si az √°gyat", nem is besz√©lve olyanokr√≥l, hogy " f√ļ√ļ, ez az asztalt√°ncoltat√≥s buli el√©g fasza vol".

Ha m√°r √©n kimaradtam a buliz√°sb√≥l, legal√°bb m√°sok mes√©ljenek r√≥la! Ha √©rezt√©l valami furcs√°t, ijesztŇĎt vagy vicceset, de akkor is, ha nem, √≠rd meg kommentben. Hogy m√©g Tarl√≥s Istv√°nabb legyen a buli, a budapesti √©szlelŇĎk r√°kommentelhetnek a f√∂nt l√°that√≥ t√©rk√©pre. Csak kattints a k√©p megfelelŇĎ r√©sz√©re, √©s m√°ris √≠rhatod az √©lm√©nyedet. A semmit sem √©rz√©s is √©r! Ha nem budapesten √©rt a reng√©s, kommentelj sim√°n!