This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A fideszes milliárdos kiposztolta, szerinte kivel utazgatott Lázár

Széles Gábor kitett a publikus Facebookjára egy linket, ami szerint a nagy botrányt okozó titkos külföldi luxusutakon Demcsák Zsuzsa volt Lázár János útitársa. Mi lehet a brutális húzás oka az egyébként nyíltan fideszes nagytőkéstől? Rogánista lenne?

Hosszú ideje keringett Budapesten egy nyilvánvalóan kamu pletyka arról, hogy az egész Origo-botrány azért is lett ilyen heves, mert Lázár János igazából nem azzal a kollégájával utazott a pár napos, megmagyarázhatatlan luxusban eltöltött hivatali útjaira, akit bevallott, hanem Demcsák Zsuzsával. Annyira alaptalan dolog volt, hogy még a Cink sem foglalkozott vele.

Advertisement

Aztán eljött a mai nap, amikor ébredés után rutinból néztem rá a vicces tartalmat megbízhatóan szállító ufó-, Fidesz- és Orbán-hívő milliárdos Facebook-oldalára, ahol előző nap még emberünk fiatalkori, félmeztelen képeit bámultam. És meghökkenésemre ez a poszt fogadott:

Illustration for article titled ​A fideszes milliárdos kiposztolta, szerinte kivel utazgatott Lázár
Advertisement

És akkor arra gondoltam, hogy milyenek lehetnek egy politikai párt ellenségei, ha a vele deklaráltan baráti viszonyban lévő milliárdosok is ilyeneket posztolgatnak, ráadásul szélsőjobbos uszító oldalak cikkei alapján. (A poszt, ami órákig bárki számára megtekinthető volt, mostanra eltűnt Széles oldaláról.)

Bár az utóbbi időben nyilvánvalóvá vált, hogy az elkerülhetetlen bekövetkezett, és a túl nagyra nőtt és túl nagy hatalmat szerzett Fidesz emberei ellenfél híján egymást kezdik felfalni. Ezt nézve Széles akciója nem véletlen, ennyire hülye ugyanis csak nem lehet. Az pedig köztudott, hogy sok közismert figurával ellentétben ő saját maga kezeli a Facebookját, így még az alkalmazotti baki lehetősége is kizárt.

Advertisement

Akkor viszont feltehetőleg baja van Lázár János egyre duzzadó hatalmával. Ez a barátságtalan lépés jelzés lett volna, hogy Széles a legismertebb Lázár-ellenfél Rogán Antal pártját fogja a fideszes nagykutyák marakodásában? Vagy Rogántól teljesen függetlenül akart bemutatni Lázárnak? Ezernyi kérdés, de egy biztos: ezentúl nem naponta, hanem óránként nézem meg Széles Facebookját.

Share This Story

Get our newsletter