This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A fideszes hátország is kikelt Seszták ellen

Illustration for article titled ​A fideszes hátország is kikelt Seszták ellen

Ha ez már tényleg a nyílt Orbán-Simicska-háború, akor az oligarcha jól csinálja. A fideszes professzorok értelmiségi háttérszervezete közleményben offshorelovagozza Orbán Viktor miniszterét.

Advertisement

Már a Magyar Nemzet Seszták Miklós ellen indított támadásai is megdöbbentőek voltak ahhoz képest, hogy korábban mennyire összezárt a Fidesz-tábor, de ott világos volt a háttér: a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó lap dühös, mert Simicska embere helyett mást nevezett ki a miniszterelnök. A Professzorok Batthyány Körének friss közleménye arra utal, hogy a front jelentősen kiszélesedett.

Advertisement

A jelenség ugyanakkor természetes: mivel senki más nem maradt a gazdasági-politikai színtéren, csak fideszesek és Fidesz-mamelukok, a pénzért meg mindig tusakodás folyt a világtörténelemben, idővel fideszes verekszik fideszessel. A jelenség annál hevesebb, mert ez a kurzus ideológiai talapzatot is talált a közpénz magánpénzzé változtasához - "Ők ezt csinálták hetven évig, míg mi szoptunk, úgyhogy egyenlítenünk kell" - így az análvonaton már tényleg nincs semmilyen morális fék.

Advertisement

A Kör közleménye amúgy is vicces, például ahogy az elején megrázzák az ujjukat a nevén nem említett Magyar Nemzet felé:

Új jelenség a hazai égbolton: a kormánypárti sajtó támadja a kormányt. Olykor nem átall még a baloldali sajtóval sem egy gyékényen árulni. Ha segítőkészebben tálalnák a tényeket és a kritikát, a jelenséget akár a politikai elfogulatlanság térfoglalásaként is ünnepelhetnénk.

Advertisement

Pont emiatt kezdtem el gyanakodni, hogy valamilyen módon talán tényleg Simicskáék provokálták ki ezt a közleményt. De az a legjobb, ha idemásolom az egészet:

A Professzorok Batthyány Köre közleménye

Budapest, 2014. augusztus 4., hétfő (OS) - Érdekszférák zavarai

Új jelenség a hazai égbolton: a kormánypárti sajtó támadja a kormányt. Olykor nem átall még a baloldali sajtóval sem egy gyékényen árulni. Ha segítőkészebben tálalnák a tényeket és a kritikát, a jelenséget akár a politikai elfogulatlanság térfoglalásaként is ünnepelhetnénk.

Miután elvben együtt örültünk annak, hogy a családi gazdaságok esélyei javulnak, most azt igyekszenek elhitetni velünk, hogy a nagybirtokok jussának a megnyirbálása károkat okoz még a kis gazdaságoknak is. Sajnos azonban nem tudjuk kiverni a fejünkből, hogy ez a vélemény a sajtóban is érdekelt nagybirtokosok érdekeit tükrözi.

Bizony, az erős emberek magánérdeke befolyásolhatja nemcsak a sajtóvéleményt, hanem a mindenkori kormánypolitikát is. Ezért örülhettünk volna, hogy a kormányban a fejlesztési miniszter személyében megtalálták a korábban túlerőben lévő csoportok ellensúlyát. Sajnos azonban túl hangosak azok a rémhírek, amelyek a miniszter offshore-lovagi múltjáról és a bábáskodásával létrejött cégek viselt dolgairól szólnak, és túl halkak ezek cáfolatai. Vajon csak az erőterek okozta akusztikai zavarok miatt halljuk így, vagy valóban gyengék a miniszter önmentő érvei? Ideje volna felismerni, hogy egy miniszter kétes múltja foltot ejt az egész kormányon is.

A Professzorok Batthyány Körének Elnöksége

Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

Share This Story

Get our newsletter