Illustration for article titled A Fidesz utálja az újságírókat: megszüntetik a kommunikáció szakokat

Végre egy világos felsőoktatási reformterv! Az Eduline információja szerint nemsokára fizetősen sem lehet majd kommunikációt tanulni, maximum a Közszolgálati Egyetemen. Vagy ott sem.

Advertisement

Az Eduline úgy tudja, a felsőoktatásért felelős államtitkárság munkatársai meglátogatták a dékánokat, és az ügyről lényegében befejezett tényként beszélve közölték, milyen képzéseket és szakokat szeretnének megszüntetni 2016-ra. Ezek között van a kommunikáció, amire a kormányzat szabályos fatvát mondott ki, hiszen jelen állás szerint pénzért sem engednék, hogy valakinek ezt az ellenséges tudományt megtanítsák:

A sokak érdeklődését kiváltó kommunikáció szakról azonban egybehangzóan azt nyilatkozták, a teljes megszüntetés a cél, tehát már önköltséges módon sem lehet majd ilyen alapképzésre jelentkezni. Mindezt a túltermeléssel magyarázták, az egyik egyetemi vezető pedig úgy tudja, a kormány tervei szerint kizárólagosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen indítanák el a képzést. Azt egyelőre nem lehet tudni, számszerűen hány és pontosan milyen szakot érint az átszervezés vagy a megszüntetés.

Advertisement

Szegény naiv emberek, azt hiszik, hogy kommunikáció szakon terem az ellenséges, megbízhatatlan, szemtelen újságíró? Hát szerencsére nem eszik olyan forrón a szakembert, az én eddigi szerkesztőségeimben a többség nem tanult újságírást.

Az ötlet mindenestre aranyosan önleleplező. Szerintem még jobb módszer lenne, ha a közoktatáshoz nyúlnának, és a nemzeti alaptantervből kivennék az R betűt. R nélkül ugyanis szinte képtelenség úgy beszólni a kormánynak, hogy a beszóló ne váljon nevetségessé.

Share This Story

Get our newsletter